Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er de Sundhedsmæssige Fordele af Knust Rød Peber?

Skrevet af M. T. Wroblewski; Opdateret November 21, 2018

Hvis knust rød peber er et dagligt syn i din husstand, du kan kredit opfindsomhed af Italienerne fra den sydlige ende af "støvlen" – i det mindste delvis. De har påberåbt sig, rød peber til at oplive pasta og pizza, siden slutningen af 1800-tallet, og som mange andre store kulinariske påvirkninger, det i sidste ende fandt vej til Amerika. Mens det sydlige Italienerne savored rød peber skarpe smag, de måske ikke har indset de sundhedsmæssige fordele, det giver, stort set, fordi de c_apsicum annuum_ planten indeholder et kemisk stof kaldet capsaicin.

Red Hot Ligheder

Før du skynder sig til dit spisekammer til at kontrollere, om du har en krukke med knust rød peber eller rød peber flager på hylden, kan det hjælpe at vide, at de er ét og det samme. "Det er to udtryk for det samme præcis det krydderi, der er skabt fra knusning forskellige sorter af rød chili peppers, men oftest med en base af cayenne peber," siger PepperScale, et krydderi selskab.

Ligesom mange mennesker, du kan være skeptisk, hvis det kun er fordi knust rød peber og rød peber flager ofte se anderledes ud. Førstnævnte er som regel jorden til en meget finere konsistens end de sidstnævnte. Dette kan faktisk være normen, men der er undtagelser. Med andre ord, hvis du er fast besluttet på at finde dem, du kan finde rød peber flager, der er af en finere konsistens end knust rød peber. De samme afvigelser er tilfældet for chili pulver, også.

Så mens de går under forskellige navne, og selv ser anderledes ud, den eneste mærkbare forskel mellem knust rød peber og rød peber flager eksisterer i brand. Producenterne bruger forskellige sorter af rød chili og i forskellige proportioner, og dette er en del af det sjove ved at opdage, hvilken en du bedst kan lide.

Røde Peberfrugter Dulme dårlig Mave og Sår

Hvis de sundhedsmæssige fordele af knust rød peber kommer til at overraske dig, du kan lige så godt begynde med det mest øjenåbnende en af alle: Det kan lindre både ked af, maver og endda mavesår. Hvem kan bebrejde dig til at tro, at bare det modsatte – at den fed smag kan være en mave lokalirriterende? Men forskere har kaldet capsaicin en "velgører" af mavesår symptomer. Hvordan hjælper det? "Capsaicin stimulerer ikke, men hæmmer syre sekretion, stimulerer alkali, slim sekretion, og især mavens slimhinde, blod flow, der hjælper med forebyggelse og heling af sår," National Institutes of Health siger.

Styrker Hjerte Sundhed

Du kan sværge på, at drys knust rød peber eller rød peber flager på toppen af din morgen omelet får dit hjerte racing. Men lige det modsatte er blevet fundet til at være sandt: "Rød chili peppers, som cayenne, har vist sig at reducere kolesterol, triglycerid-niveauer og trombocytaggregation og samtidig øge kroppens evne til at opløse fibrin, et stof, der er en integreret del af dannelsen af blodpropper," ifølge George Mateljan Foundation. Alt dette tilføjer op til en større hjerte-kar-sundhed, der kan sænke risikoen for hjerteanfald, lungeemboli og slagtilfælde.

Regulerer Diabetes

Kredit capsaicin – forskere gør – men antioxidanter såsom C-vitamin og carotenoider i knust rød peber kan også hjælpe med at sænke blodsukkeret. "Lovende resultater har vist, at hvis knust rød peber regelmæssigt indtages, insulin krav falde endnu lavere," siger Dr. Partha Nandi af AskDrNandi.com. Disse resultater bør ikke komme som en lovende nyhed for mennesker, der har eller er bekymrede for, om kontraherende Type 2-diabetes.

Styrker Immunsystemet

Den lyse orange-røde farve af knust rød peber er ikke kun til pynt. Det afspejler også, at det er høj i beta-caroten, som bliver omdannet til A-vitamin før det styrker slimhinderne. Disse membraner findes i hele din krop, foring din næse, lunger og tarmsystem og i det væsentlige at stå fast, at patogener, der ellers kan gøre du føler dig syg. Udover at styrke dit immunforsvar på denne måde, knust rød peber kan gøre noget helt forventet: gøre dig sved, som kan forårsage dig til at drikke vand for at slukke tørsten. Staying hydreret er afgørende for et godt helbred, alt for.

Om Forfatteren

Mary Wroblewski fik en mastergrad med høj udmærkelse i kommunikation og har arbejdet som journalist og redaktør i to Chicago-redaktioner. Hun arbejdede sammen med en kendt Chicago-området ernæringsekspert og holistisk sundhedspleje rådgiver, hvis banebrydende arbejde fokuserer på fødevareallergi og troen på, at 1) mange mennesker har dem, men ikke kender, og 2) når du identificerer dem, kan folk gøre sunde kostvaner til en integreret del af deres liv. Mary skriver udførligt om sund kost og sund levevis emner.

ADVERT

Mest populære