Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Er de Sundhedsmæssige Fordele af Citrus Frugter?

Skrevet af Sandi Busch; Opdateret: December 02, 2018

Citrusfrugter har den fordel,, der indeholder flere forskellige antioxidanter, der kan hjælpe med at forhindre en række af sundhedsmæssige betænkeligheder, hjerte-kar-sygdomme og kræft i huden skader fra sollys. Forskellige typer af citrusfrugter har lignende næringsstoffer, men i lidt forskellige mængder. I tillæg til fibre og C-vitamin, citrus frugter levering calcium, kalium, folat og vitamin A.

Grundlæggende

En lille orange, den ene halvdel af en lille grapefrugt og en stor tangerine er alle lige, at omkring 100 gram. Ville du have at spise næsten to små citroner til at forbruge 100 gram, og få den samme mængde af næringsstoffer i et lille orange. En 100-grams servering af appelsin, grapefrugt eller tangerine har 32 53 kalorier, 8 til 13 gram total kulhydrater og 7 til 11 gram sukker. Appelsiner og grapefrugter har lavt glykæmisk indeks score, som betyder, at deres naturlige sukkerarter ikke medføre en stor stigning i blodsukkeret.

Fiber

At spise et stykke af citrusfrugter, er en sikker måde at få kostfibre, selv om en orange har det dobbelte beløb af en grapefrugt. Du vil få 2.4 gram kostfibre fra en lille orange, 1.8 gram fra et stort tangerine og 1,1 gram fra den ene halvdel af en lille grapefrugt. Omkring 60 til 70 procent af den samlede fiber i en appelsin eller grapefrugt er den opløselige form, der sænker kolesterol og hjælper med at forhindre store udsving i blodsukkeret. Resten er uopløselige fibre, som tilføjer bulk til fordøjelses affald og forhindrer forstoppelse.

C-Vitamin

C-Vitamin hjælper med at producere kollagen, som giver struktur og elasticitet for din hud og sener. Som en antioxidant, der neutraliserer frie radikaler, før de skade sunde celler, som forebygger betændelse, der kan føre til kroniske sygdomme, såsom hjerte-kar-sygdom. Mænd har brug for at få 90 mg og kvinder bør spise 75 mg C-vitamin i deres daglige kost. Du får 53 mg C-vitamin fra en lille orange, 34 mg fra den ene halvdel af en lille grapefrugt og 27 mg fra en stor tangerine.

Flavonoider

Flavonoider er en gruppe af stoffer, der er ansvarlige for frugt farve og en bitter smag. De er også antioxidanter, der mindsker inflammation og kan forebygge kræft ved at hjælpe din krop fjerne kræftfremkaldende stoffer og dræbe kræftceller. Membraner og hvid marven af den frugt, der indeholder en høj andel af flavonoider. At spise hele frugten kan levere op til fem gange flere flavonoider end du ville få fra et glas juice.

Servering Tips

Prøv at lave en salat af grønne, orange segmenter, avocado i skiver, løg og lime vinaigrette. En anden velsmagende kombination indeholder appelsin eller grapefrugt segmenter, kylling, valnødder og en vinaigrette med et strejf af hot sauce eller soja sauce og ingefær. Ristede rødbeder arbejde godt med appelsin eller grapefrugt segmenter og en appelsin-juice krydret vinaigrette. Sauter løgene i orange juice, tilføjer orange segmenter, et strejf af frisk dild og brug det som topping til kylling eller fisk.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

ADVERT

Mest populære