Sund Kost >> Kost

Hvad Er de Sundhedsmæssige Fordele af Kanel Krydderi på Dit blodsukker?

I løbet af middelalderen, kanel blev brugt som en appetitvækker, elskovsmiddel, og et middel mod forkølelse. Foretrukket for sin særlige smag og aroma, kanel er et vigtigt krydderi, der bruges til at give smag både til desserter og hovedretter, i mange køkkener rundt omkring i verden, og er især værdsat i Mexicansk madlavning. Kanel er også højt respekteret for sin potentielle sundheds-og medicinske fordele.

Diabetes Management

Kanel sænker blodsukkeret, og forbedrer også flere andre indikatorer, der anvendes i forvaltningen af Type 2-diabetes, ifølge en undersøgelse offentliggjort i August 2012-udgaven af "International Journal af Forebyggende Medicin." I undersøgelsen, er frivillige med Type 2-diabetes tog 3 gram kanel per dag for otte uger. Resultaterne viste lavere fasting blod sukker niveauer og nedsatte niveauer af glycosylated hæmoglobin, eller HbA1c, en markør, der afspejler blod sukker niveauer for to til tre måneder før testning. Falder i kroppen, fedt, kolesterol og triglycerider blev også observeret.

Insulin Resistens

Insulin resistens og efter-måltid blod sukker niveauer bedre med kanel forbrug i en undersøgelse offentliggjort i November 2012 udgave af "Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics." En gruppe af normal vægt og overvægtige frivillige mellem 18 og 30 spiste en høj-kulhydrat måltid, der omfattede 6 gram kanel. Resultaterne viste signifikant lavere blodsukker niveauer, 15, 45, 60 og 120 minutter efter måltidet, end den samme måltid uden kanel. Forskerne konkluderede, at kanel viser potentiale som et sikkert, naturligt middel til forbedring af insulinfølsomhed og forebyggelse højt blodsukker-spikes efter måltider.

Glucose Absorption

Komplikationer af diabetes, som neuropati og nyre sygdom kan forebygges, dels gennem brug af kanel, ifølge en undersøgelse offentliggjort i December 2012 i tidsskriftet "Diabetisk Medicin." Gennemgang af tidligere publicerede forskning fundet, at kanel kan hæmme et enzym, der fordøjer stivelse, og dermed bremse optagelsen af sukker i blodet og faldende blodsukker-spikes, der kan udløse neuropati og andre diabetiske komplikationer. Kanel også, i dyreforsøg synes at fremme absorptionen af glucose af celler, stimulere brugen af glukose til energi og stimulere frigivelse af insulin. Forskere kaldt for humane kliniske undersøgelser for at bekræfte disse fordele i mennesker.

Genetiske Effekter

En undersøgelse offentliggjort i November 2010-udgaven af tidsskriftet "Phytomedicine" fandt, at kanel kan sænke blodsukkeret ved at påvirke gener, der styrer glukose absorption og insulin aktivering. Laboratoriet dyr undersøgelsen har identificeret en række gener, der svarer til kanel og fremme absorption og udnyttelse af glucose i fedt celler. Forskere konkludere, at kanel kan forbedre nedsat glukosetolerance i Type 2 diabetes.

Om Forfatteren

Tracey Roizman, DC er en forfatter og taler om naturlige og forebyggende sundhedspleje og en praktiserende kiropraktor. Hun holder også en B. S. i ernæringsmæssig biokemi.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære