Sund Kost >> Kost

Sundhedsmæssige Fordele ved Chokolade, som en Stress Reduktionsrør

Skrevet af Alissa Fleck; Opdateret November 27, 2018

Mennesker overalt elsker chokolade af enhver art. Ikke alene er det en lækker godbid for mange, chokolade også har visse sundhedsmæssige fordele, når det indtages i moderate mængder. Mørk chokolade -- den sundeste sort-fremmer den fysiske sundhed, og selv fungerer som en støtte til bekæmpelse af dårlig humør og stress.

Stress Reduktion

Chokolade kan bruges, i passende mængder, som et redskab til stress reduktion. Mørk chokolade er blevet fundet til at forbedre stemningen ved at øge serotonin og endorfin-niveauet i hjernen. Ifølge forskning offentliggjort i 2009 i tidsskriftet "Proteome Research" og rapporteret af "Huffington Post", at spise 1.4 ounces mørk chokolade dagligt i to uger er forbundet med lavere niveauer af stresshormonet cortisol. "Psykologi i Dag" selv rapporter om gravide kvinder, der spiser chokolade under graviditeten giver anledning til mere stress-fri babyer.

Vælg Mørk

Mørkere chokolade har lavere mængder af usunde ingredienser, såsom fedt og sukker, end mælkechokolade. Mørk chokolade, der er mindst 70 procent kakao er den mest gavnlige række, og det pakker masser af nærende antioxidanter. Det har endda mange sundhedsfremmende egenskaber, at andre typer af chokolade indeholder ikke; for eksempel, at mørk chokolade har langt flere antioxidanter og flavonoider end mælk eller hvid chokolade.

Andre Sundhedsmæssige Fordele

Flavonoider i mørk chokolade -- antioxidant forbindelser, der giver det dets bittersøde smag -- fremme en bred vifte af kardiovaskulære fordele. Antioxidanterne i mørk chokolade kan også sænke blodtrykket, øger det gode kolesterol, reducere oxidation af dårlige kolesterol, som fører til ophobning af plak i arterierne, og fremme blod sukker forordning. Mørk chokolade kan også forlænge den tid, det tager for blodet til at størkne og øge sund blodgennemstrømning, som gør blodkarrene mere elastisk.

Moderation

Praksis mådehold med din chokolade forbrug. Selv hvis du vælger den sundere mørk sort, det tager ikke meget for at høste de ernæringsmæssige fordele. De Clemson University Cooperative Extension anbefaler en portionsstørrelse mellem en tredjedel og tre-fjerdedele af en ounce af mørk chokolade. Ikke en erstatning for nødvendig medicin, diabetes eller hypertension, for eksempel, med mørk chokolade. Husk på, at på trods af sin sunde fordele, mørk chokolade kan stadig indeholde mange kalorier, mættet fedt og sukker.

Om Forfatteren

Alissa Fleck er en medvirkende skribent for flere af fællesskabets aviser i New York City. Hun skriver boganmeldelser for et online-magasin, og er vært for en månedlig læsning-serien. Fleck har også interneret i et litterært agentur og arbejdede som et universitet, undervisningsassistent. Hun har en B. A. i engelsk og en M. F. A. i kreativ skrivning.

ADVERT

Mest populære