Sund Kost >> Sunde Måltider

Sundhedsmæssige Fordele Af Bønner

Skrevet af Sandi Busch; Opdateret: December 02, 2018

Fødevarer, der ofte har mere end ét navn, men få har så mange monikere som den brede bean. Du kan kende dem som fava, smør, Windsor, hest eller endda engelsk bønner. Uanset navn, du bruger, disse bønner er kødfuld og smagfuld nok til at holde deres egne som en side parabol eller blandet ind i en forret. Tilføjelse af blot en håndfuld af disse bønner til en salat giver et boost af protein, fiber -, kalium-og energi-giver B-vitaminer.

Folat

Folat deltager i biokemiske processer, der skaber genetiske materiale, bygge celler og nedbryde aminosyrer. Det er så vigtigt for vækst og udvikling af nye celler, der hjælper til at forhindre misdannelser af hjernen og rygmarven, når det tages før og under den tidlige graviditet. Alle har brug for folat at producere sunde røde blodlegemer og forhindre anæmi, ifølge Office for Kosttilskud. En kop kogte bønner indeholder 44 procent af den anbefalede daglige indtag af folat.

Jern

De fleste bønner, herunder bønner, er gode kilder til jern. En kop bønner har 3 milligram jern, som er 32 procent af det anbefalede daglige indtag for mænd og 14 procent for kvinder. Ud over at der transporterer ilt rundt i kroppen, strygejern og-afhængige enzymer mening, når iltindholdet drop og igangsætte processer, der giver kroppen til at kompensere. Strygejern støtter immunsystemet ved at fungere som en antioxidant, der beskytter de hvide blodlegemer, der er ansvarlige for at ødelægge bakterier.

Zink

Enzymer er proteiner, der aktiverer og fremskynde kemiske processer inde i kroppen. Næsten 100 enzymer afhænger af zink til at opfylde deres roller, efter at de Linus Pauling Institute. I denne rolle, zink er af afgørende betydning for normal vækst og udvikling. Zink mangler kan medføre væksthæmning og forsinket neurologisk udvikling. Dit immunforsvar også lider, hvis du ikke får nok zink. Nedsat niveau af zink er forbundet med færre white blood cells til rådighed til at bekæmpe invaderende patogener og infektion. Zink fra 1 kop bønner giver 15 procent af den anbefalede daglige indtag for mænd og 21 procent for kvinder.

Overvejelser

Hvis du har Parkinsons sygdom, så tal med din læge, før du spiser bønner. Bønner er en naturlig kilde til en levodopa, som er omdannet til neurotransmitteren dopamin. Dopamin er et af de medikamenter, der anvendes til behandling af symptomerne på Parkinsons sygdom, men tidskrævende levodopa fra bønner kan forårsage både gode eller dårlige effekter, ifølge University of Maryland Medical Center. Deres mulige virkning bør vurderes af en læge, der er bekendt med din tilstand.

Forberedelse Tips

Unge, friske bønner bør være mørt nok til at blive bombarderet og spist, men gamle bønner udvikle en hud, der skal fjernes. Blancher afskallede bønner i kogende vand, så slip dem i koldt vand. Den voksagtig hud skal være let at skrælle væk. Tror i form af at bruge bønner i enhver opskrift, der opfordrer til, lima bønner, såsom succotash. De kan også erstatte kikærter i hummus. Prøv at blande dem med brune ris eller lave en snack ved sautering dem i olivenolie og drys de bønner med cayenne eller en salterstatning.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

ADVERT

Mest populære