Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Er de Sundhedsmæssige Fordele af Brassica eller Korsblomstrede Grøntsager?

Hvis du har været på junk-eating amok, start med at vælge sunde korsblomstrede grøntsager. Også kendt som brassica grøntsager, denne familie af nærende grøntsager indeholder broccoli, radiser, kål, rosenkål, blomkål og grønkål. Udover at tilføje smag til din mad, er disse grøntsager er fyldt med antioxidanter, som kan bidrage til at sænke risikoen for forskellige sygdomme som kræft og hjerte-kar-sygdom. De er også rige på vitaminer, såsom vitamin C og folinsyre, og mineraler såsom kalium, jern og selen.

Kan Forebygge Kræft

De fleste korsblomstrede grøntsager indeholder carotenoider som lutein, zeaxanthin og beta-caroten. En undersøgelse offentliggjort i 2002 i "Kræft Metastase Anmeldelser" påpeger, at carotenoider i besiddelse af anticancer aktivitet. Brassica grøntsager indeholder også svovl-rige forbindelser kendt som glucosinolater, som forklarer deres karakteristisk bitter smag og skarpe lugt. Når hakkede eller tygges, korsblomstrede grøntsager frigive et enzym kendt som myrosinase. Dette enzym nedbryder glucosinolater i forbindelser som isothiocyanates og indoler. En undersøgelse fra Johns Hopkins University School of Medicine ' s forskere, offentliggjort i 1998 i "Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention" angiver, at indoler og isothiocyanates besidder chemopreventive egenskaber.

Sundt for Øjnene

Som citeret ovenfor, korsblomstrede grøntsager indeholder carotenoider som zeaxanthin og lutein. Både zeaxanthin og lutein er vigtige strukturelle komponenter af macula lutea område af nethinden, hvor objektivet skarpt lys ind i øjet. Disse karotenoider filter og kan beskytte mod de skadelige ultraviolette stråling. En undersøgelse offentliggjort i "Klinikker i Dermatologi" i 2009 også, at de kan også beskytte øjnene mod skadelige virkninger af frie radikaler. Dette forhindrer udvikling af aldersrelateret sygdom hos ældre borgere.

Kan Forhindre Slagtilfælde

En undersøgelse offentliggjort i "Journal of the American Medical Association" i oktober 1999 viser, at forbruget af frugt og grøn og korsblomstrede grøntsager nedsætter risikoen for iskæmisk slagtilfælde. Men andre undersøgelser synes at finde nogen signifikant sammenhæng mellem indtagelse af korsblomstrede grøntsager og hjerte-kar-sygdom. Yderligere undersøgelser er nødvendige for at etablere den beskyttende virkning af korsblomstrede grøntsager mod iskæmisk slagtilfælde.

Inflammatoriske System Forordning

Når du kommer til skade nogen del af din krop, din inflammatoriske system spark i, og øger strømmen af blod og helbredende stoffer til den berørte del. Ifølge Verdens Sundeste Fødevarer, korsblomstrede grøntsager er rige på vitamin K, der er en direkte regulator af inflammatoriske system respons. De indeholder også Omega 3 fedtsyrer, som også spiller en vigtig rolle i regulering af dit inflammatoriske system.

Om Forfatteren

Paul Woods har skrevet siden 2004, med arbejde, der er offentliggjort i "Alive Magazine", "Canadian Journal of Diabetes" og "Canadian Journal of Diætetiske Praksis og Forskning." Skoven har en Master of Science i anvendt human ernæring fra University of Manitoba, samt en Bachelor of Science i ernæring fra University of Saskatchewan.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære