Sund Kost >> Sunde Måltider

De Sundhedsmæssige Fordele af Amazake

Skrevet af Isabelle Hannigan; Opdateret December 19, 2018

Amazake er en traditionel drik, fra Japan, der er lavet af gæret ris. Det er ofte sød smag, og indeholder enten lidt eller ingen alkohol. Amazake kan indtages på egen hånd ved at vande det ned og drikke det. Det kan også blive tilføjet en række fødevarer til fremstilling af desserter, snacks, dressing og smoothies. I nogle tilfælde har det endda blevet brugt som baby mad, og det er også et naturligt sødemiddel. Amazake kan gøres fra både brune og hvide ris.

Fibre og Kulhydrater

Om amazkae er lavet af hvide eller brune ris, det har et højt fiberindhold. Amazake fra brune ris har et højere fiberindhold end amazake lavet af hvide ris. Efter at Vi Heles NY, brune ris har et fiberindhold på 5,5 gram per 1/2 kop, og hvide ris har en fiber indhold af 2 gram per 1/2 kop.

Kulhydrat indhold af hele korn eller brun-ris amazake består af næsten 50 procent maltose, som er en dissacharide, og 50 procent af komplekse kulhydrater. Amazake er meget langsomt nedbrydes, hvilket betyder, at den har et lavt glykæmisk indeks. Et lavt glykæmisk indeks viser, at hele korn amazke langsomt absorberes af kroppen til at blive brugt som en konstant og stabil kilde af brændstof, der fører til en stabil blod-sukker niveauer.

Kalorier

Kalorieindholdet i amazake varierer afhængigt af, om det er hjemmelavet eller er fremstillet kommercielt. Når amazake er en ingrediens i en drink eller en fødevare, kalorie indhold varierer afhængig af de øvrige anvendte ingredienser. Kalorie indhold varierer også afhængigt af, om amazake er fremstillet af hele korn eller brune ris eller hvide ris. Amazke eller amazake produkter, der er fremstillet med minimal tilsatte ingredienser og behandling fortsat er forholdsvis lav i kalorier. I henhold til LIVESTRONG.COM MyPlate, en 100-grams servering af ren amazake indeholder 134 kalorier.

Næringsstoffer og Mineraler

Ifølge John og Jan Belleme, forfattere af bogen "Japanske Fødevarer, der Helbrede: ved Hjælp af Traditionelle Ingredienser til Fremme af Sundhed," brun-ris amazake er meget høj i næringsstoffer, som den indeholder alle de næringsstoffer, af hele korn, brune ris. Hele korn, brune ris er en god kilde til selen, der indeholder 27 procent af dit daglige behov, og det er også en god kilde til mangan, der indeholder 88 procent af dit daglige behov. Det er en god kilde til magnesium og fosfor, der indeholder 21 procent og 16 procent af dit daglige behov hhv. Alle daglige behov er baseret på en 2000 kalorie-per-dag kost. I henhold til Mitoku.com det er også en fremragende kilde til thiamin, niacin og B-vitaminer.

Enzymer

Fordi amazake er fermenteret, inden den forbruges, og det er delvist predigested. Som med andre gærede fødevarer såsom yoghurt og miso, amazake et højt indhold af enzymer og bakterier, der kan hjælpe med fordøjelsen. John og Jan Belleme hævder, at den aktive enzymer i amazke hjælpe med at nedbryde kulhydrater, proteiner og fedtstoffer til aminosyrer, fedtsyrer og sukkerstoffer, som er mere let og let fordøjet af mennesker. På grund af den stærke enzym kapacitet amazake, det er også ofte bruges til at gære eller laver pickles i Japanske retter.

Om Forfatteren

Isabelle Hannigan har været en professionel skribent siden 2004, med artikler, der optræder i nationalt distribueret aviser som "National Post." Hun er en registreret diætist og sports ernæringsekspert, og har arbejdet for University of Guelph og Atlet ' s Verden. Hannigan har en B. S. i biokemi fra McMaster University og en M. S. i nutritional sciences fra University of Guelph.

ADVERT

Mest populære