Sund Kost >> Kost

Sundhedsmæssige fordele af Grøn Te-Ekstrakt

Te, en af de enkleste og mest forbruges af alle drikkevarer har tjent en række vigtige roller gennem historien, herunder kulturelle symbol, traditionel medicin og kilde til spiritualitet. Grøn te, ugæret blade fra teplanten, Camellia sinensis, er værdsat for sin delikate smag og foregav sundhedsmæssige fordele.

Antioxidanter

En kop grøn te indeholder 100 til 200 milligram af flavonoid antioxidant epigallocatechin gallate, eller EGCG, som består af omkring 65 procent af sin samlede antioxidant-effekt. Grøn te indeholder en højere koncentration af EGCG end nogen anden fødevare kilde, i henhold til Vanderbilt University Department of Health Psychology, med den klare fordel, at kalorie-fri. En undersøgelse offentliggjort i November 2012 i tidsskriftet "Næringsstoffer" sammenlignet aktivitet af 10 polyfenol, antioxiderende stoffer i grøn te og fandt EGCG til at være den mest effektive. Andre polyfenol stoffer i grøn te omfatter kaffesyre og gallusgarvesyre.

Hjerte Sundhed

Grøn te giver kardiovaskulære fordele i kraft af sin evne til at reducerer low-density lipoprotein, eller LDL, den dårlige form af kolesterol, og øge niveauet af high-density lipoprotein, eller HDL, den gode form for kolesterol. I en undersøgelse offentliggjort i August 2007-udgaven af tidsskriftet "Ernæring Anmeldelser," grøn te catechiner hæmmet arteriel plaque dannelse og oxidation af lipider. Vaskulære funktion og blodtryk forbedret snart efter grøn te forbrug i deltagerne i en undersøgelse offentliggjort i juni 2012 i tidsskriftet "Molekylær Ernæring og fødevareteknologi Research." Frivillige, der forbruges 1.06 gram grøn te ekstrakt, og resultaterne viste et fald i blodtrykket i løbet af 90 minutter.

Forebyggelse Af Kræft

En undersøgelse offentliggjort i December 2012 i tidsskriftet "Cancer Epidemiology", fandt, at almindelig grøn te forbrug reduceret risiko for kræft i bugspytkirtlen hos kvinder med 32 procent. Forskerne bemærkede også, at drikke grøn te ved varme temperaturer var mere beskyttende mod kræft i bugspytkirtlen end at drikke grøn te ved højere temperaturer. En undersøgelse offentliggjort i januar 2013-udgaven af tidsskriftet "Molekylær Ernæring og fødevareteknologi Research" fundet, at EGCG hæmmer en østrogen-receptor, i østrogen-relaterede brystkræft celler. Forskerne bemærker, at deres opdagelse kan hjælpe med at forklare den mekanisme af nogle af grøn te har kræft-forebyggelse fordele.

Vægt

Vægt tab fordelene ved grøn te-ekstrakt blev påvist i en undersøgelse offentliggjort i Vinteren 2006 udgave af "Journal of Medicinal Mad." Gennemgang af tidligere publicerede forskning fundet, at EGCG i grøn te fremmer energi produktion, muligvis ved at hæmme et enzym, der fremmer nedbrydningen af noradrenalin, en aktiverende neurotransmitter. I en undersøgelse, der kombinerede fire ugers daglig grøn te forbrug med vægtløftning, og resultaterne viste en betydelig stigning i hvile stofskifte og reduktion i kropsfedt og triglycerider. Undersøgelsen blev offentliggjort i November 2012 udgave af "Journal of Medicinal Mad."

Om Forfatteren

Tracey Roizman, DC er en forfatter og taler om naturlige og forebyggende sundhedspleje og en praktiserende kiropraktor. Hun holder også en B. S. i ernæringsmæssig biokemi.

Foto Credits

  • Brand X Pictures/Brand X Pictures/Getty Images
ADVERT

Mest populære