Sund Kost >> Kost

Sundhedsmæssige Fordele ved at Spise Tun

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret November 21, 2018

Tun på dåse er et af de mest brugte typer af fisk i de Forenede Stater. Det er relativt billigt og holder i lang tid i kælderen, gør det til en bekvem protein kilde, når du har brug for en hurtig måltid. Frisk tun forbruges ikke så ofte i Usa, men spise enten på dåse eller frisk tun fisk vil give dig en række vigtige næringsstoffer, og kan have nogle sundhedsmæssige fordele samt på grund af omega-3 fedtstoffer, de indeholder.

Ernæring

En 3-ounce servering af bid lys tun på dåse i vandet indeholder 99 kalorier, 22 gram protein og 0,7 gram fedt, hvilket gør det til et godt valg for folk på udkig efter en lav-fedt, protein kilde. Dette er 44 procent af den daglige værdi for protein for mennesker, efter at en 2,000 kalorie diæt. Denne servering af tun, der også giver 11.3 mg niacin, eller 57 procent af DV; på 2,5 mikrogram vitamin B-12, eller 42 procent af DV; 154 internationale enheder af D-vitamin, eller 39 procent af DV; 0.3 mg vitamin B-6 eller 15 procent af DV; og 139 milligram fosfor, eller 14 procent af DV. Samme størrelse servering af frisk tun giver dig mere af nogle vitaminer og mineraler, men også indeholder mere fedt og kalorier. Det indeholder 156 kalorier, 25 gram protein 5.3 gram og fedt indeholder 9 mg niacin, 9.3 mikrogram vitamin B-12, 0.4 mg vitamin B-6 og 277 mg fosfor. Selv om det ikke indeholder betydelige mængder D-vitamin, der indeholder 2,142 internationale enheder af vitamin A, eller 43 procent af DV.

Potentielle Sundhedsmæssige Fordele

At spise tun og andre fisk, som kan hjælpe med at nedsætte din risiko for slagtilfælde, hjertesygdomme, kognitiv tilbagegang, kræft, øjensygdomme og humør problemer på grund af omega-3 fedtstoffer, som de indeholder, ifølge en artikel offentliggjort i "Consumer Reports" i juli 2009. En undersøgelse offentliggjort i "Omløb: Heart Failure" i 2011 fandt, at øge dit indtag af bagt eller kogt fisk kan sænke din risiko for hjertesvigt, med kvinder, der indtager mere end fem portioner af bagt eller kogt fisk om ugen, der har den laveste risiko.

Omega-3 Fedt

Tun og mange andre fisk, der indeholder de vigtige omega-3 fedtstoffer, DHA og EPA. Hver servering af dåse bid lys tun giver 230 mg, eller 46 procent af 500 mg af DHA og EPA anbefalede per dag af den Amerikanske Diætetiske Association. Frisk tun indeholder mest omega-3 fedtstoffer af de forskellige typer af tun, med 1,279 milligram per 3-ounce servering, og mængden af omega-3 fedtstoffer i andre typer af tun, der falder et sted i mellem dåse bid lys tun og friske tun.

Overvejelser

Tun, der kan være forurenet med kviksølv. Da luns lys tun indeholder mindst kviksølv, du roligt kan indtage op til 12 ounce per uge af tunen. Frisk tun har højere kviksølv niveauer, så du bør kun spiser det lejlighedsvis, og du kan sikkert forbruge 6 ounce dåse tun tun hver uge. Når du forbruge frisk fisk, broil eller bage det, som at spise stegt fisk kan øge din risiko for problemer med hjertet, snarere end faldende det, i henhold til "Omsætning: hjertesvigt" undersøgelse.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære