Sund Kost >> Kost

Sundhedsmæssige fordele af Oksekød med Kylling

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret November 21, 2018

Oksekød har et par ernæringsmæssige fordele i forhold til kyllingen, selvom kylling normalt er lavere i fedt og kalorier. Vælge en af de magreste udskæringer, herunder top fillet, mørbrad spidsen side bøf, i toppen eller bunden runde stege eller bøf eller lårtunge stege eller steak, at minimere forskellen på fedt og kalorier og lavere eventuelle sundhedsmæssige risici.

Jern

Hver 3-ounce servering af kogt top sirloin steak med den fede klippede indeholder 1.6 milligram jern, som er 9 procent af den daglige værdi af 18 gram, i forhold til 0,9 mg fundet i samme størrelse servering af udbenet skinless kyllingebryst. Du har brug for jern til at danne røde blodlegemer til at transportere ilt til der, hvor din krop har brug for det. Jern også hjælper med at regulere din kropstemperatur og er af afgørende betydning for hjernens udvikling og immunforsvar.

Zink

Uden zink, ville du ikke være i stand til at smage eller lugte. Zink spiller også en rolle i dannelsen af protein og DNA, immunforsvar og sårheling. Hver servering af top fillet giver 4.5 mg zink, eller 6 procent af den Daglige Værdi (DV), mens hver servering af kyllingebryst kun indeholder 0.9 mg af dette vigtige mineral.

Kalium

Forbrugende en servering af top fillet giver dig 313 milligram af kalium eller 9 procent af DV, i forhold til kun 220 mg i kyllingebryst. Du har brug for kalium med til at modvirke nogle af blodtryk og hæve effekter af natrium og kalium er også nødvendige for korrekt nerve-og muskelfunktion.

Vitamin B-12

Animalske produkter som oksekød og kylling, er den eneste pålidelige kilde til vitamin B-12, som er afgørende for hjernens funktion og danne DNA og røde blodlegemer. Hver servering af top fillet giver 1.5 mikrogram eller 25 procent af DV. En 3-ounce servering af kyllingebryst indeholder kun 0,3 mikrogram af dette vigtige vitamin.

Overvejelser

American Heart Association anbefaler forbruger ikke mere end 6 ounce af kogt kød, fjerkræ, fisk eller skaldyr per dag, og anbefaler at vælge oksekød mindre ofte. Forbruget af oksekød kan øge din risiko for hjertesygdomme og slagtilfælde, mens kylling forbrug kan reducere denne risiko, ifølge en undersøgelse offentliggjort i "PLOS ONE" i 2013, så du behøver ikke ønsker at spise oksekød ved hvert måltid.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære