Sund Kost >> Kost

HCL Syre i Maven

Skrevet af Molly McAdams; Opdateret December 27, 2018

Når du begynder at spise, din krop producerer en stærk mavesyre hedder saltsyre, eller HCL, til at begynde processen med maven, fordøjelsen. Under denne proces, at fødevarer er brudt ned i meget små partikler, næringsstoffer og andre stoffer, der i sidste ende kan blive absorberet gennem din tarm vægge og ind i din blodbanen. Normalt, din krop producerer lige den mængde af HCL og andre kemikalier er det behov for fordøjelsen, men under visse betingelser, kan du producere mere mavesyre, end det er nødvendigt. På dette tidspunkt, du måske nødt til at ændre din kost eller tage medicin for at reducere mængden af HCL er aktive i din mave.

Definition

HCL er en syre, der dannes, når brint og chlorid kombinere i din mave. Din krop bruger HCL i de tidlige stadier af nedbrydning. Det har en lav pH på omkring 2, hvilket betyder, at det er faktisk stærk nok til at opløse metal. Sammen med vand og andre mave sekreter, HCL, der gør op gastrisk saft, der fylder din mave, når du spiser. Din mave er belagt med en form for slim, der beskytter slimhinden mod sådan en stærk syre. Ellers HCL ville fordøje din mave sammen med dens indhold.

Dannelsen

Fordøjelsen begynder i munden, når du begynder at bryde ned hele fødevarer i mindre bidder, der i sidste ende kan blive optaget i kroppen. Når du tygger og sluger din mad, er den proces, der er kendt som kemiske fordøjelse begynder i maven. Som maden begynder at fylde og strække din mave, den strækning handling stimulerer din krop til at producere et hormon kendt som gastrin. Gastrin bevæger sig gennem din blodbanen signaler fremstilling af HCL og andre gastrisk saft, som kan bidrage til yderligere nedbrydning og fordøjelse af mad.

Handling

HCL nedbryder proteiner i din mave til at forberede dem til fordøjelse og dræber bakterier, som indtaste din mave. Det omdanner det inaktive enzym pepsinogen til det aktive enzym pepsin, som er ansvarlig for at fordøje proteiner i din mave. HCL også hjælper med at fordøje andre fødevarer i din mavesæk. I sidste ende, HCL er neutraliseret af kemikalier udskilles i din tyndtarmen.

Overskydende

Hvis du er under stress, spise for meget eller spise fødevarer, der forstyrrer din mave, kan du producere overskydende HCL. For meget HCL kan resultere i syre fordøjelsesbesvær eller halsbrand, som forårsager en brændende ubehag i din mave eller spiserøret. Over-the-counter og recept, antacida indeholde en base materiale, der neutraliserer og modvirker effekten af mave-syre. I mere alvorlige tilfælde af overskydende mavesyre, andre medicin bruges til at reducere mængden af HCL produceret i første omgang.

Om Forfatteren

Molly McAdams er en forfatter, der bor i New York City. Hun har dækket sundhed og livsstil i forskellige print og online publishers siden 1989. Hun har en Master of Science grad i ernæring.

ADVERT

Mest populære