Sund Kost >> Sunde Måltider

De Skadelige Virkninger af Natrium Nitrit i Fødevarer

Skrevet af Christina Marie; Opdateret 14 December 2018

De potentielle virkninger af natriumnitrit, mere kendt blot som nitrit, er forvirrende, men mere forskning er at bringe dette stof ind i rampelyset. Overdreven indtagelse af natrium nitrit har været knyttet til sygdomme som non-Hodgkin lymfom, leukæmi og esophageal, bugspytkirtel, blære og kræft i skjoldbruskkirtlen, ifølge Sundt Barn, en Sund Verden. Selvom natrium nitrit er stort set uundgåelig i miljøet, eksponeringen kan minimeres, for at forhindre skadelige niveauer.

Natrium Nitrit Defineret

Nitrat er kemiske forbindelser, der findes i miljøet. Udtrykket nitrit bruges ofte i flæng med nitrat på grund af ombygning i kroppen af nitrat til nitrit. Natrium nitrit er et produkt af bakterier, mikrober fordøje affald, der indeholder kvælstof. Det er et uorganisk materiale, som kan forekomme naturligt, men også som et biprodukt af gødskning, nedbrydning af animalsk affald, spildevand behandling faciliteter og septisk systemer, såvel som konserveringsmiddel. Vigtige kilder af natrium nitrit omfatter drikkevand og fødevarer; natriumnitrat er tilføjet til tørret kød som konserveringsmiddel.

Kilder af natriumnitrit

Kost er ansvarlig for den højeste grad af eksponering til nitrit, på grund af nitrat gødning på afgrøder, der ophobes i fødevarer, i henhold til New Hampshire Institut for Miljø-Tjenester. En gennemsnitlig Amerikansk kost tegner sig for 75 til 100 mg per dag af nitrat eksponering. Nitrat kan findes naturligt i nogle grøntsager, herunder blomkål, broccoli og collard, og de anvendes som konserveringsmidler i tørret kød, såsom deli kød og bacon. At drikke vand er også en kilde til eksponering, særlig godt vand fra forurenede eller lavvandede brønde.

Sundhedsmæssige Virkninger af natriumnitrit

Eksponering til nitrit udgør den største risiko for spædbørn og gravide kvinder, rapporter Sundt Barn, en Sund Verden. På gravide kvinder, det skadelige biprodukt af nitrit kendt som methemoglobin ophober sig i kroppen og fratager celler af ilt. Nitrat eksponering under graviditeten kan forårsage fosterskader, ifølge en undersøgelse offentliggjort i 2004 i "Epidemiologi", og store mængder i spædbørn kan føre til alvorlige respiratoriske tilstand kendt som blå-baby-syndrom. Når nitrit reagere med amin-holdige fødevarer eller stoffer, de konvertere til forbindelser, der er kendt som nitrosaminer, som er kendt for at forårsage kræft, ifølge New Hampshire Institut for Miljø-Tjenester.

Måder at Undgå natriumnitrit

En vigtig foranstaltning for at begrænse eksponering til nitrit er til at anmode om oplysninger om kvaliteten af dit vand, uanset om det kommer fra en privat brønd eller en kommunal vand-system. Ved omhyggeligt at læse etiketter, kan du undgå at købe fødevarer og saltet kød, der indeholder disse forbindelser. At vælge økologisk end konventionelt dyrkede fødevarer vil minimere din eksponering for syntetiske gødningsstoffer, som bidrager til nitrit indhold. At spise en kost rig på antioxidanter, såsom vitamin C, vil blokere dannelsen af skadelige nitrosaminer. Hvis du har mistanke om, at du eller et familiemedlem har nitrit forgiftning, Delaware Sundhed og Human Services anbefaler, at du har en sundhedsprofessionel for test til måling af blod-og urin-niveauer.

Om Forfatteren

Christina Marie er en helse-forfatter med base i Buffalo, N.Y., Hun har en Master of Science i ernæring videnskab og nyder at hjælpe andre med at nå deres egne optimal wellness. Hun virker også som en ernæringsekspert og amning konsulent.

ADVERT

Mest populære