Sund Kost >> Kost

Skadelige Effekt af For Meget Bacon

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret 07 December, 2018

Du har måske hørt sige, at alt er bedre med bacon, men det kan ikke være længere fra sandheden. Bacon giver smag til opskrifter, men det er højt indhold af mættet fedt, natrium og konserveringsmidler. Mens en skive bacon, en gang imellem vil ikke skade dit helbred, regelmæssigt spiser den mad, der kan have en negativ indvirkning på din krop.

Mættet Fedt

Mættet fedt bidrager til en øget risiko for kroniske helbredsproblemer som diabetes og usund vægtøgning. At spise for meget mættet fedt kan også hæve din kolesterol niveauer, som øger din risiko for hjertesygdomme. Bacon er høj i alt er fedt, men en stor del af det er mættet. Du bør holde dit indtag af mættet fedt til 10 procent mindre af din samlede kalorieindtag for at forebygge sundhedsmæssige problemer, men at spise bacon kan gøre det svært at holde sig inden for denne grænse. En skive bacon indeholder 3.18 gram fedt i alt, 1 gram, som er mættet. En portionsstørrelse for bacon er normalt tre eller fire skiver, hvilket betyder, at du indtager omkring en femtedel af dit daglige mættet fedt grænse for hele dagen.

Natrium

Den gennemsnitlige kost indeholder omkring 1,100 milligram mere end den anbefalede daglige grænse på 2.300 mg. Når din kost indeholder for meget natrium, du har en øget risiko for hjertesygdom, nyresygdom, slagtilfælde og forhøjet blodtryk. En skive bacon indeholder 192 mg natrium, men hvis du spiser tre eller fire skiver, du allerede har forbrugt tæt på halvdelen af natrium skal du have for hele dagen.

Nitrit og Nitrat

Tørret kød, såsom bacon, indeholder nitrit og nitrat, der hjælpe med at forlænge holdbarheden af kød samt forbedre smagen. At spise en kost, der indeholder store mængde af nitrit og nitrat, der kan øge din risiko for hjertesygdom. Natrium nitrat i særdeleshed kan beskadige blodkarrene omkring dit hjerte, der forårsager dine arterier til at hærde og smal, MayoClinic.com rapporter. Nitrat kan også påvirke, hvor effektivt din krop bruger sukker, som kan sætte dig på en øget risiko for diabetes.

Udskiftninger

Hvis du ikke ønsker at give bacon helt op, opt for kalkun bacon. Det er lavere indhold af mættet fedt end svinekød, bacon og leverer også små mængder af jern og protein. En 1-ounce servering af kalkun bacon, som er svarende til omkring tre eller fire skiver, indeholder 4.46 gram fedt i alt, med 1.32 gram være mættet, hvilket er bare en smule mere end en skive af svinekød bacon. Se efter lav-natrium bacon. Mange mærker sælger versioner, der er lavet med op til 33 procent mindre natrium end traditionelle versioner. Mange supermarkeder sælger bacon helbredt uden nitrit eller nitrat som godt.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære