Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Sker der, hvis Du Spiser For Meget Karamel?

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret December 27, 2018

En terning af cremet, smelte-i-din-mund karamel eller en støvregn af sukkerholdige behandler på ice cream er en nydelse, men det er nemt at gå overbord, og fortsætte med at poppe den lille slik i munden eller drenching din is, indtil du har spist det hele. Mens lejlighedsvis støvregn af karamel eller et stykke af karamel slik kan have en plads i din ellers sund kost, der regelmæssigt spiser slik er ikke godt for dig. Karamel er lavet primært af sukker, og for meget sukker i din kost virkelig kan tage en vejafgift på din generelle sundhed.

For Meget Sukker

Mængden af sukker, karamel er den primære ulempe ved at spise den mad. Alle af sukker, karamel, er i form af tilsat sukker. Et stykke af det sorte slik indeholder 6.6 gram tilsat sukker, hvilket er omkring 1 1/2 tsk sukker. Hvis du spiser en hel pakke af karameller, som er svarende til omkring 7 stykker, vil du forbruge 46.5 gram sukker, hvilket er mere end 10 tsk. 2 spsk støvregn af karamel is topping indeholder omkring 27 gram sukker, hvilket er næsten 7 tsk. I henhold til MayoClinic.com kvinder bør begrænse sig til ikke mere end 6 tsk sukker om dagen, og mænd bør ikke have mere end 9 tsk.

Forhøjede Triglycerider

Regelmæssigt indtager for meget sukker forårsager din triglycerid-niveauet til at stige. Triglycerider er en type fedt, der flyder gennem din blodbanen, og da der er for mange i din krop, kan det øge din risiko for hjertesygdom. Ifølge Harvard Medical School, et niveau på 200 milligram per deciliter af triglycerider er ideel. At skære ned på, hvor meget sukker du spiser, er én måde at reducere dit triglycerid-niveauer, og for at beskytte sundheden for dit hjerte. Det sorte slik indeholder også små mængder af mættet fedt, som også hæve din triglycerider og øge din risiko for hjertesygdomme.

Skader Oral Sundhed

Sukker frakker dine tænder, som tilskynder bakterier til at vokse. At bakterier forårsager syre til at blomstre og syrer målrette dine tænder og kan forårsage huller i tænderne, i henhold til American Dental Association. Alle sukkerholdige fødevarer, der forårsager dette, men klistret slik er blandt de værste fødevarer i form af din mundhygiejne. Klistret karamel slik og karamel pynt er sværere at tage off dine tænder, når du får en drink eller fra spyt i munden. Det betyder, at flere bakterier og syrer vokse, som sætter dine tænder i en øget risiko. Begrænse dit indtag af sukkerholdige fødevarer, men især sticky dem, vil hjælpe med at beskytte sundheden af din mund.

Yderligere Problemer

Et stykke af karamel indeholder 39 kalorier, og hele pakken indeholder 271 kalorier. En servering af karamel topping indeholder 103 kalorier. Hvis du jævnligt laver karamel del af din kost, alle de kalorier kan oversætte til usund vægtøgning. Alle, der er tilsat sukker i karamel er, hvad der driver op kalorieindhold tælle, men du må heller ikke få vigtige vitaminer og mineraler i vende tilbage, hvilket gør den mad, tomme kalorier. Regelmæssigt at spise for meget karamel kunne lade mindre plads i din kost for mere nærende fødevarer, som kan forårsage ernæringsmæssige mangler. Selvom karamel har små mængder af calcium og kalium, den behandling, ikke kan betragtes som nærende på nogen måde.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære