Sund Kost >> Ernæring

Hvad Sker Der, Når Du Spiser For Meget Slik Og Fastfood?

Skrevet af Jan Sheehan; Opdateret November 27, 2018

Hvis du er en junk food junkie eller har en monster sød tand, kan du gøre skade på dit helbred. Fastfood og slik er typisk lys på vigtige næringsstoffer og tungt på ingredienser, der kan føre til helbredsproblemer. Spiser for mange fede og sukkerholdige fødevarer, der har været knyttet til alt fra fedme til huller i tænderne og kroniske sygdomme, som kan forkorte dit liv.

Vægtøgning

Hurtig mad, der typisk indeholder store mængder af mættet fedt, transfedt, natrium, og mange flere kalorier, end de fleste mennesker bør indtage i et måltid. En 2008 Harvard gennemgang af 16 undersøgelser rapporteret af PubMed, konkluderede, at fastfood-forbruget kan være forværring Usa ' s fedme-epidemien. Søde fødevarer og sødede drikkevarer er også høj i sukker, der kan pakke på pounds. En særskilt undersøgelse af de 30 undersøgelser, som er offentliggjort i "American Journal of Clinical Nutrition" i 2006 konkluderede, at et stort forbrug af sukkerholdige drikkevarer bidrager til vægtøgning og fedme.

Diabetes og hjertesygdomme

De store mængder af natrium i fast food kan føre til forhøjet blodtryk. Højt blodtryk er en risikofaktor for hjertesygdom og slagtilfælde. En kost med højt indhold af mættet fedt og transfedtsyrer øger også risikoen for disse sygdomme ved tilstopning arterier. Risikoen for slagtilfælde kan være relateret til antallet af fast food-virksomheder i et kvarter, ifølge en undersøgelse offentliggjort i "Annals of Neurology" i August 2009. I undersøgelsen af et kvarter i Nueces County, Texas, risikoen for slagtilfælde blandt beboerne steg 1 procent for hver fastfood restaurant i nabolaget. Derudover, et papir, der er offentliggjort i "Physiology & Behavior" i 2010 rapporteret, at store epidemiologiske studier viser en association mellem sukker-sødet drikkevarer, der sælges på mange fast food-virksomheder og risikoen for Type 2-diabetes samt hjertesygdom.

Huller I Tænderne

Sukker i slik og sødet drikkevarer opfordrer bakterier til at producere syre, der æder løs på tandemaljen, som i sidste ende fører til huller i tænderne. Hver gang bakterier kommer i kontakt med sukker eller stivelse i munden, syre produceres der angriber tænderne i 20 minutter eller mere, i henhold til American Dental Association. Nogle sodavand indeholder en kæmpestor 11 teskefulde sukker i en enkelt portion. ADA anbefaler at begrænse slik og sukkerholdige drikke, børste to gange dagligt, én gang daglig, og som har regelmæssig dentale checkups.

Tips

Fastfood kan være sundt, hvis du vælger klogt. American Heart Association foreslår, at besøge hjemmesider med fastfood-kæder på forhånd at identificere de sundeste valg. Spring fritter og løgringe, som normalt er dyb-stegt. Foreningen anbefaler, grillet kylling sandwich, som ofte er sundere og slankere end burgere. Derudover Academy of Nutrition and Dietetics foreslår at opdele din ordre med en kammerat til at skære kalorier du indtager og at vurdere, om en "værdi måltid" er virkelig en værdi, før du bestiller. Hvis du ikke har brug for den ekstra mad eller en super-sized del, kan det ikke være en god værdi for din tegnebog eller din krop.

Om Forfatteren

Jan Sheehan er en prisbelønnet medicinsk og ernæring forfatter, der trådte journalistik i 1992. Hun er en tidligere redaktør for "Forældre" magasin. Hun har også skrevet ernæring artikler til "Selvstændig", og "Fitness," "Ladies' Home Journal",", "Sundhed" og andre blade. Sheehan har en Bachelor i journalistik fra Purdue University.

ADVERT

Mest populære