Sund Kost >> Ernæring

Hvad Sker der, Når Du ikke Får Nok Essentielle Aminosyrer?

Skrevet af Jan Annigan; Opdateret 07 December, 2018

Kroppen kan selv syntetisere nogle af de molekyler, er det nødvendigt at bevare dit helbred, men dem kan det ikke gør, skal komme fra din kost. Aminosyrer er små molekyler, der, når de er knyttet sammen i en bred vifte af mønstre, form et protein. Essentielle aminosyrer er dem, du ikke kan fremstille og er derfor nødvendige i de fødevarer, du spiser hver dag. En manglende endnu en af disse kan, over tid, påvirke både din fysiske og mentale sundhed.

Hvad er Essentielle Aminosyrer?

Af de 20 aminosyrer i proteiner i din krop, kan du gøre alanin, arginin, asparagin, aspartat, cystein, glutamat, gluatamine, glycin, prolin, serin og tyrosin, men ikke histidin, isoleucin, leucin, lysin, methionin, phenylalanin, threonin, tryptofan, eller valin. I perioder med hurtig vækst, arginin kan blive afgørende for at din kost så godt, fordi din evne til at fremstille det kan ikke holde op med dine behov. De aminosyrer, du er i stand til at syntetisere kan komme fra en ændring af overskydende aminosyrer eller fra molekyler, der produceres i løbet af kulhydrat metabolisme, men en mangel på nogen af de ni essentielle aminosyrer kan forårsage mere og mere skadelige sundhedsmæssige virkninger, hvis du undlader at medtage dem i din kost.

Fysiske Virkninger af en Mangel

Protein i din kost giver struktur til dine celler og væv – for eksempel, dine muskler og organer – og støtter fysiologiske funktioner som immunforsvaret, hormon produktion og celle-til-celle kommunikation. Din krop gemmer ikke nogen overskydende aminosyrer, du indtager, hvilket er hvorfor du skal bruge dem i din kost hver dag. Hvis essentielle aminosyrer mangler i din mad, din krop ' s første reaktion er at nedbryde muskelvæv for at få adgang til de aminosyrer, det indeholder, så det kan bruge dem andre steder. Derfor, muskelsvind er det første symptom af en mangel på vigtige aminosyrer. Andre fysiske virkninger kan omfatte nedsat immunforsvar, svaghed, træthed og ændringer til tekstur af din hud og hår.

Psykiske Virkninger af en Mangel

Mangel på essentielle aminosyrer i din kost kan også påvirke din mentale sundhed. For eksempel, lysin er en begrænsende aminosyrer i korn, såsom hvede, hvilket betyder, at det er de essentielle aminosyrer er til stede i det laveste beløb i denne mad. En kost, der er baseret på hvede, som er en fast bestanddel kan føre til en lysin-mangel. Dette kan påvirke din mentale sundhed. Lavt lysin-niveauer er forbundet med højere angst, så møde din lyine behov kan hjælpe med at lindre dine nerver, forklarer Akupunktur Massage College.

Overvejelser

Den samlede protein du indtager hver dag forsyner dig ikke kun med de ni essentielle aminosyrer, men også de ekstra protein du har brug for til at syntetisere ikke-essentielle aminosyrer. Hvis du ikke kan tage i tilstrækkelig ikke-essentielle aminosyrer, kan du faktisk øge dit behov for essentielle aminosyrer. For eksempel, dine celler kan fremstilling af ikke-væsentlige cystein fra væsentlige methionin. Men, hvis du tager på for lidt cystein til at opfylde dine behov, du har brug for ekstra methionin i din kost for at gøre op forskellen. Denne type situation kan fremskynde udvikling af sundhedsmæssige problemer på grund af en mangel på vigtige aminosyrer.

Om Forfatteren

En forfatter siden 1985, Jan Annigan er offentliggjort i "Plante-Fysiologi," "Proceedings of the National Academy of Sciences," "Journal of Biological Chemistry", og på forskellige hjemmesider. Hun har en sports medicine and human performance certifikat fra University of Washington, samt en Bachelor of Science i dyr videnskaber fra Purdue University.

ADVERT

Mest populære