Sund Kost >> Kost

Hvad Sker der, Hvis Du ikke Spise Mellem Måltiderne?

Skrevet af Aglaee Jacob; Opdateret December 27, 2018

Nogle mennesker foretrækker kun at spise tre måltider om dagen, mens andre føler sig bedre ved at sprede deres fødeindtagelse i løbet af fem til seks små måltider og snacks om dagen. Hyppigheden af dine måltider, synes ikke at påvirke dit stofskifte eller vægt under kalorie-kontrollerede betingelser, ifølge en undersøgelse offentliggjort i 2010 i "British Journal of Nutrition." Hvis du ikke snack, vil du nødt til at justere den mængde og type af fødevarer, som du medtager i dine vigtigste måltider for at hjælpe dig med at bevare energi niveau hele dagen.

Sult og Trang

Hvis du normalt snack mellem måltiderne, men spring det over, fordi du har for travlt, er du sandsynligvis til at føle sig sulten. Hvis din krop er vant til at modtage små mængder af fødevarer med jævne mellemrum hele dagen, mangler en snack fratager dig af den energi, du har brug for til at fungere indtil næste måltid. Udover at være mere sulten, kan du også føle sig fristet af slik skål eller usunde snacks i automat. Der springer en snack, der kan gøre dig overkompenserer ved næste måltid ved at spise mere mad, især kalorie-tætte kulhydrater såsom brød, slik og desserter, end du normalt ville.

Lavt Blodsukker

Hvis du har diabetes eller reaktiv hypoglykæmi, ikke spise mellem måltiderne kan øge din risiko for at lide af lavt blodsukker episode. Hvis du føler dig usikker, svimmel, sultne eller trætte eller du begynder at svede, kontrollere dit blodsukker for at se, om de er for lave og behandling i overensstemmelse hermed. Hvis du ikke ønsker at blive altid snacking mellem måltider, tale med en registreret diætist og din læge til at justere din madplan og medicin, til at holde dit blod sukker niveauer afbalanceret og forebygge hypoglykæmi.

Øge Dine Måltider

At sørge for, at springe et måltid ikke resultere i at overspise senere på dagen, justere din portionsstørrelse på dine tre vigtigste måltider for at få en passende mængde af kalorier til at tillade din krop til at fungere. Hvis du plejer at spise fem til seks gange i døgnet, og du beslutter at stoppe med at spise mellem måltiderne, vil du nødt til at kombinere en af dine sædvanlige måltider og snacks sammen. For eksempel, hvis du normalt har en kylling salat med avocado skiver til frokost og en yoghurt med frugt, som din eftermiddagssnack, blot spiser alle af disse fødevarer til frokost, så du har al den energi du har brug for til at holde ud indtil middag. Hvis du forsøger at spise mindre for at tabe sig, spise tre sunde måltider og bare springe den snacks.

Vælg Mættende Fødevarer

For at holde dit blodsukker og energiniveau stabilt mellem måltider uden at skulle stole på en snack, skal du vælge fødevarer, der har et lavt glykæmisk indeks og er høj på protein. For eksempel starte din dag med et par æg med ristede tomater og svampe og en smule ost sammen med en portion frisk bær blandet med høj-protein græsk yoghurt. Til frokost og middag og omfatter en servering af fisk, kylling, oksekød eller bælgfrugter, sammen med masser af ikke-stivelsesholdige grøntsager og sunde fedtstoffer fra avocado eller olivenolie. Justere din portionsstørrelse op, indtil du regne ud, den rigtige mængde til at føle sig tilfreds, før dit næste måltid.

Om Forfatteren

Aglaee Jacob er en registreret diætist. Hun har erfaring med at arbejde med mennesker, der har diabetes, hjerte-kar-sygdomme, forhøjet blodtryk og fedme. Jacob har opnået en bachelor of science og master of science, både i ernæring, fra Laval Universitet i Quebec City, Canada.

ADVERT

Mest populære