Sund Kost >> Kost

Hvad Sker Der, Hvis Kulhydrater Ikke Kan Blive Absorberet?

Skrevet af Erica Kannall; Opdateret December 27, 2018

Hvis du ikke fordøje og absorbere kulhydrater korrekt, kan du føle dig sløv og lider af fordøjelses bivirkninger såsom gas, oppustethed eller diarré. Laktose, som er det sukker, der findes i mejeriprodukter, er en af de mest almindelige kulhydrater, som nogle mennesker har problemer med at fordøje. Nogle andre fødevarer, såsom bønner, indeholder fibre, som er en form for kulhydrat, som ingen er i stand til at fordøje. I et sundt fordøjelsessystem, en lille mængde af kulhydrater, der passerer gennem ufordøjet er ikke et problem, men over tid komplikationer kan opstå.

Fordøjelse og Absorption

For kulhydrater til at blive absorberet i tyndtarmen, den rette fordøjelses-enzymer, som er nødvendige for at nedbryde, eller fordøje dem. For eksempel, enzymet laktase er nødvendige for at fordøje kulhydrater laktose; en mangel på enzymet er, hvad der forårsager laktose intolerance. Når fordøjet, kulhydrat kan absorberes af håret-som villi i tyndtarmen, og gå over i blodbanen. Hvis den korrekte fordøjelsesfremmende enzym er til stede, eller fødevarer bevæger sig for hurtigt gennem mave-tarmkanalen, kulhydrat vil passere ind i tyktarmen ufordøjet.

Gas Produktion

Når du har nået din store tarmen, ufordøjet kulhydrat opfylder en koloni af gavnlige bakterier, som hjælper med at bevare dit helbred og immunforsvar. Bakterier brug ufordøjede kulhydrat som energikilde og producere både kuldioxid og metan gasser i processen. I din krop, gas og oppustethed kan opstå som følge af ophobning af gasser, der frigives ved bakteriel gæring.

Diarré

En anden bivirkning af ufordøjet kulhydrater nå tyktarmen er diarré og dehydrering. Normalt, vand fra tyktarmen absorberes i kroppen, men når kulhydrater akkumulere vand er trukket ind i tyktarmen fra resten af kroppen. Ekstra vand, kan forårsage diarré, eller vandig afføring, der kan føre til dehydrering. At drikke en elektrolyt drikke, såsom kokos vand eller en sportsdrik, der kan hjælpe med at bekæmpe tabet af vand.

Langsigtede Komplikationer

Opbygning af både gas og vand i tyktarmen kan føre til smerter, kramper og udspilet mave. Disse betingelser er ubehageligt og over tid kan føre til, at vitamin-og mineralmangel. Du kan også føle sig træt og uoplagt, fordi din krop ikke får den energi, den har brug for fra de kulhydrater, du spiser. I henhold til Mayo Clinic, hvis diarré fortsætter i mere end tre dage med ingen forbedring, og det er vigtigt at tale med din læge, da det kan være tegn på en mere alvorlig sygdom.

Om Forfatteren

Erica Kannall er en registreret diætist og certificeret sundheds/fitness specialist med American College of Sports Medicine. Hun har arbejdet i klinisk ernæring, fællesskab, sundhed, fitness, sundhed, coaching, rådgivning og food service. Hun har en Bachelor of Science i klinisk diætetik og ernæring fra University of Pittsburgh.

ADVERT

Mest populære