Sund Kost >> Kost

Hvad Sker der med Din Krop, hvis Den ikke Har Nok Selen?

Selen er et mineral, som er nødvendigt i små mængder for et godt helbred, men mængden af selen i fødevarer afhænger af, hvor meget der er i jord, hvor der dyrkes planter eller dyr er rejst. De fleste mennesker i Usa få nok selen og mangler, der er sjældne, men flere sygdomme, som er forårsaget af mangel på selen er almindeligt i lande, hvor jorden koncentrationer af selen er lav.

Selen

Selen er en antioxidant egenskaber hjælpe med at forhindre cellulære skader fra frie radikaler, der kan bidrage til hjerte-karsygdomme og kræft. Selen hjælper også med at regulere skjoldbruskkirtel funktion og spiller en rolle i immunitet. Der er beviser for, at selen mangler, der kan bidrage til et svækket immunsystem, hypothyroidisme, og en form for hjertesygdom. Flere sygdomme, som ofte opstår hos børn, har også været forbundet med selen-mangel, ifølge National Institutes of Health ' s Kontor af Kosttilskud.

Mangel Sygdomme

Tre sygdomme har været forbundet med selen-mangel, ifølge Office for Kosttilskud. Keshan sygdom, som opstår i selen-mangel børn og forårsager problemer med hjertet, blev første gang beskrevet i 1930'erne i Kina, men er stadig ses i store områder af den Kinesiske landskab med selen-dårlig jord. Kashin-Beck sygdom, også kendt som Big Ben Sygdom, er en invaliderende sygdom af knoglerne og leddene, der fører til hæmmet vækst og er fundet i landdistrikter i Kina, Sibirien og Nord Korea. En tredje sygdom er forbundet med selen-mangel er en form for idioti, der medfører mental retardering og er set i de Afrikanske landsbyer.

Daglige Behov

I de Forenede Stater, Institut of Medicine har fastsat en Anbefalet Daglig dosis på 55 mikrogram selen for voksne. Selen er fundet i planter, kød, fisk og skaldyr, fordi dyr, der spiser korn eller planter, der dyrkes i selen-rige jord har selen i deres muskler. Forbrugende en servering af dåse light tun indeholder 97 procent af den Anbefalede Daglige tilførsel af selen, mens en servering af tyrkiet giver 39 procent og en servering af oksekød chuck stege giver 33 procent. Vegetabilske kilder til selen omfatter ris, brød, solsikke frø, æg nudler, makaroni, havregryn og bagels.

Selen Overbelastning

Fordi kun små mængder af selen er nødvendigt for et godt helbred, er det muligt at få for meget selen. Det Tolerable Øvre Indtag for voksne er 400 mikrogram per dag. Kontoret for Kosttilskud rådgiver spise paranødder kun lejlighedsvis, fordi de indeholder meget høje niveauer af selen. Kun 6 til 8 paranødder indeholder 777 procent af en voksen persons daglige behov. Høje niveauer af selen resultere i selenosis, en tilstand, der forårsager mave-klager, hårtab, træthed, irritabilitet, nerveskader og andre symptomer. Lang tids brug af selentilskud kan øge risikoen for at udvikle Type 2-diabetes og død, ifølge Medline Plus, en service af den AMERIKANSKE National Library of Medicine og National Institutes of Health. Konsultere din læge, før du tager selen kosttilskud.

Om Forfatteren

Jan Sheehan er en prisbelønnet medicinsk og ernæring forfatter, der trådte journalistik i 1992. Hun er en tidligere redaktør for "Forældre" magasin. Hun har også skrevet ernæring artikler til "Selvstændig", og "Fitness," "Ladies' Home Journal",", "Sundhed" og andre blade. Sheehan har en Bachelor i journalistik fra Purdue University.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære