Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Sker der, hvis Kroppen Er Berøvet af Umættede Fedt?

Skrevet af Derek Bryan; Opdateret December 27, 2018

Umættede fedtstoffer, som nogle gange kaldes "sunde" fedtstoffer er nødvendige energi-tæt makronæringsstoffer, der er ansvarlige for at forbedre kolesterol i blodet niveauer, reducere inflammation, og fremme en stabil hjerterytme, blandt andre funktioner. Kategoriseret som enten monoumættede fedtstoffer såsom olivenolie og peanut olie, eller flerumættede fedtstoffer, som findes i fisk og hørfrø, umættede fedtstoffer, er en del af en sund kost. At fratage kroppen af umættede fedtstoffer fører til mange negative effekter.

Højere Risiko for hjertesygdomme

I henhold til Oregon State University ' s Linus Pauling Institute, flere undersøgelser har bekræftet, at mænd, der spiser fisk mindst en gang ugentligt er mindre tilbøjelige til at dø af hjerte-kar-sygdom, end dem der ikke gør. På samme måde, institut rapporter om, at den rate af dødelighed af hjerte-kar-sygdomme hos kvinder med det højeste indtag af omega-3 umættede fedtstoffer, der var betydeligt mindre end dem med det laveste indtag. Mænd og kvinder, hvis umættede fedt indtag er tilstrækkeligt, er også mindre tilbøjelige til at dø af pludselig hjertedød. Fordi essentielle umættede fedtstoffer lavere blodtryk, berøver kroppen af disse fedtstoffer resulterer i et større risiko for hjertesygdomme end hvis de indtages regelmæssigt.

Højere Risiko for Type-2-Diabetes

Eating flerumættede fedtstoffer, såsom dem, der findes i vegetabilske-baserede olier og nødder, snarere end mættet fedt er vist, at forbedre kroppens insulin modstand, hvilket reducerer risikoen for at udvikle type-2 diabetes. Den tætte sammenhæng mellem type-2-diabetes og hjertesygdom forbindelser virkningerne af en mangel på umættede fedtstoffer, hvilket gør den eksisterende diabetikere ekstra tilbøjelige til hjerte-kar-sygdom, hvis umættede fedt indtag er utilstrækkeligt. En mangel på tilstrækkelig umættede fedtstoffer øger risikoen for at udvikle type-2-diabetes og komplicerer sundhed for dem, der allerede har diabetes.

Nedsat Kognitiv Funktion

I henhold til Oregon State University, den høje mængder af de langkædede omega-3 fedtsyre docosahexaensyre, eller DHA i hjernen gøre umættede omega-3 fedtsyrer indtag en afgørende faktor i udvikling af hjernen, og forebygge kognitiv tilbagegang. Dyreforsøg har vist, at fratage hjernen af DHA, der fører til læring mangler, og nogle langsigtede undersøgelser på mennesker har vist, at regelmæssig omega-3 fedtsyrer indtagelse kan nedsætte risikoen for at udvikle Alzheimers sygdom eller demens. En fratagelse af umættede fedtstoffer kan derfor reducere den kognitive funktion på kort sigt og øge sandsynligheden for at udvikle alvorlig kognitiv svækkelse på længere sigt.

Øget Sværhedsgrad af Inflammatorisk Respons

Umættede fedtsyrer er også en del af eicosanoider, som er kemiske budbringere, der regulerer immunologiske og inflammatoriske aktivitet i kroppen. Lav umættede fedt indtag forstyrrer den balance af fedtsyrer i cellemembranerne, hvilket resulterer i udvikling af eicosanoider, der udløser inflammatoriske reaktioner og snøre blodkar. Det betyder, inflammatoriske reaktioner på personer, der er berøvet umættede fedtstoffer, vil være mere alvorlige end dem, der i personer med tilstrækkelig indtagelse.

Om Forfatteren

Baseret i Cleveland, Derek Bryan har været at skrive professionelt siden 2009. Med fokus på ernæring, sundhed og fitness, Bryan har været vist på flere bemærkelsesværdige sundhed-relaterede hjemmesider, herunder CAMCommons.com. Bryan har en engelsk eksamen fra Ohio State University, med et speciale i retorik og komposition.

ADVERT

Mest populære