Sund Kost >> Ernæring

Er Habaneros Godt for Dit Helbred?

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret December 19, 2018

Måling af mellem 300.000 og 500.000 og Scoville enheder, en foranstaltning af varmen i en peber, habaneros er en af de spiciest fødevarer på planeten. Frisk habaneros er mindre krydret end tørrede udgaver, og det er den varme, der gør dem så gavnligt for dit helbred. Tilføjelse habenero peber til din kost giver dig visse sunde fordele, der kan bare opvejer deres intens, krydret smag.

C-Vitamin

Habanero peber indeholder en betydelig mængde af C-vitamin, mange gange mere end en servering af citrusfrugter. C-Vitamin aids i sårheling og holder dit immunforsvar stærkt og fungerer normalt. Dette vandopløseligt vitamin er en antioxidant, der rids kroppen af skadelige frie radikaler, forbindelser, der kan forårsage hjertesygdomme og visse former for kræft. Umodne grønne habaneros indeholder mest C-vitamin, men moden dem levere en generøs dosis så godt.

Vægt

Ifølge en 2010-undersøgelse, der er offentliggjort i "Journal of Proteome Research," capsaicin i krydret peber kan hjælpe overvægtige og fede rotter kaste overskydende pounds. Undersøgelsen tyder på, at lignende resultater kunne være muligt, med overvægtige eller fede mennesker som godt. Journal rapporterer, at capsaicin i krydret peber, såsom habaneros, ændre termogenese og lipid metabolisme-relaterede proteiner. At ændre disse proteiner kan fremme vægttab, fordi det hjælper med at fremskynde metabolisme, som giver dig mulighed for at forbrænde flere kalorier.

Beskyttende Fordele

Capsaicin er det primære stof i habaneros, der tilbyder fordele, at beskytte dit helbred. Capsaicin stimulerer blod-flow gennem kroppen, som kan hjælpe med at lindre overbelastning i forbindelse med forkølelse og sinus infektioner, Michael T. Murray bemærker i sin bog "The Encyclopedia of Healing Fødevarer." Capsaicin kan også hæmme væksten af visse typer kræftceller. En undersøgelse fra 2006 offentliggjort i "Cancer Research" rapporter om, at capsaicin kan hjælpe med at bremse spredningen af kræftceller og væksten af ondartede tumorer er forbundet med prostatakræft. Capsaicin i habanero peber kan støtte i at sænke blodets kolesterol niveauer og kan hjælpe med at behandle visse fordøjelsesproblemer samt, Murray noter.

Tips

Det tager kun en lille mængde af habaneros at høste deres ernærings-og sundhedsmæssige fordele. Hakkekød en lille peber og rør det i salsa, bønner eller guacamole. Brug hakket habaneros i din foretrukne taco, burrito eller enchilada opskrift. Tilsæt hakket habaneros til en pot chili eller rør dem i en gryde med vegetabilsk eller kylling suppe. Lag hakkede habaneros på en hamburger eller kalkun sandwich.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære