Sund Kost >> Ernæring

Guacamole Næringsstoffer

Guacamole er en avocado-baseret skål, der opstod i Mexico. Det er traditionelt lavet med mos avocado, løg, peberfrugter, tomater og krydderier. Du kan købe pakket guacamole fra de fleste supermarkeder, men frisk guacamole indeholder ingen konserveringsmidler eller tilsætningsstoffer, som gør sine ernæringsmæssige værdi langt større. Guacamole bør blive spist moderat på grund af det høje fedtindhold i avocado; men det indeholder en overflod af fytokemikalier og andre vitale næringsstoffer, der kan gøre det til et sundt supplement til din kost.

Vitaminer

Avocado er rig på vitamin C og E, som er nødvendige for vækst og reparation af celler og fjernelse af frie radikaler. De indeholder også vitamin B6, en immun system booster, der nedbryder proteiner i kroppen. K-Vitamin er også rigeligt i avokadoer og er vigtige for blodets evne til at størkne. Løg, peberfrugter og tomater er også rig på C-vitamin, hvilket gør guacamole en antioxidant-rige fødevarer.

Mineraler

Guacamole er rig på kalium, et mineral, der understøtter kredsløbs -, muskel-og skelet-systemer. Det indeholder også jern, som fremmer røde blodlegemer, og magnesium, et mineral, der regulerer optagelsen af calcium. Zink og kobber er også til stede i guacamole. Zink bygger og reparerer celler og samtidig styrkelse af knoglevæv. Kobber har anti-inflammatoriske egenskaber og hjælper kroppen med at optage jern.

Fiber

Avocadoer, tomater og løg er rige i fiber, et ikke-fordøjelige stof, som findes i de fleste vegetabilske fødevarer. Guacamole indeholder uopløselige fibre, som flytter affald gennem tarmene, og opløselige fibre, som sænker blodtryk og kolesterol. Fiber bevæger sig kræftfremkaldende stoffer gennem kroppen hurtigt, hvilket kan reducere nogle tilfælde af kræft. Det reducerer også sukker absorption, hvilket gør det vigtigt for personer med insulinresistens eller diabetes.

Fedt

Guacamole er højt indhold af fedt, men fedt i guacamole er for det meste umættede og har mange sundhedsmæssige fordele, når du har spist moderat. Umættede fedtstoffer stabilisere dit hjerte rytme, sænke din risiko for hjertesygdom eller slagtilfælde. Det reducerer også inflammation, sænker triglycerid-niveauer og giver kroppen energi. I modsætning til mættet fedt, kan du spise umættede fedtstoffer regelmæssigt uden at opleve de negative sundhedsmæssige virkninger.

Krydderier

Guacamole ofte omfatter sea salt, cayenne peber, hvidløgspulver og chili pulver, og disse krydderier har mange ernæringsmæssige fordele. I modsætning til tabel salt, havsalt er fyldt med mineraler, der alkalinize kroppen. Brug salt-baseret krydderier i moderate mængder, fordi salt mad kan øge dit blodtryk og forstyrrer optagelsen af næringsstoffer i kroppen. Cayenne peber er en kraftig urt, som sænker kolesterol, genopbygger tarm væv og fremmer hjerte sundhed. Chili pulver er høj i vitamin A, der understøtter immunsystemet, og fremmer eye sundhed. Hvidløg pulver er ikke så sunde som friske hvidløg, men det virker som en blod tyndere, og sænker kolesterol.

Om Forfatteren

Før du starter sin karriere med at skrive, Tanya Brun arbejdede som en ottende-klasses sprog, kunst lærer. Hun har også en baggrund i sygepleje, med omfattende erfaring inden for urologi, neurologi og neurokirurgi klinikker. Brune har en bachelor grad i psykologi og er i gang kandidatuddannelsen i pædagogisk psykologi.

Foto Credits

  • Frau mit chips og guacamole billede af Hannes Eichinger fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære