Sund Kost >> Ernæring

Jorden Tyrkiet & Folinsyre

Jorden tyrkiet er en god kilde til protein, niacin, vitamin B-6, fosfor og zink. Ved hjælp af lean jorden tyrkiet som et lavere fedtindhold erstatning for hakket oksekød i mange opskrifter, der gør dem sundere. Selv om jorden tyrkiet indeholder folat, det er ikke en meget god kilde til dette næringsstof, da det kun indeholder en lille mængde. Det indeholder ikke nogen folinsyre, da dette er den syntetiske form af folat, der er brugt til at befæste fødevarer.

Folat Betydning

Din krop bruger folat og folinsyre for at gøre DNA, RNA og nye celler. Dette næringsstof er især vigtigt for kvinder i den fødedygtige alder. Hvis du ikke får nok folat i starten af din graviditet, fødsel, misdannelser, der kan påvirke de neurale rør, såsom spina bifida, er mere sandsynlige. Mangel på folat i din kost kan også forårsage anæmi.

Folat i Jorden Tyrkiet

Den anbefalede daglige dosis for folat er 400 mikrogram per dag for voksne, 600 mikrogram per dag for gravide kvinder og 500 mikrogram per dag for kvinder, der ammer deres børn. En 3-ounce servering af kogt jorden tyrkiet indeholder 6 µg folat, som er 1,5 procent af ADT for voksne og 1 procent af ADT for gravide kvinder.

Bedre Kilder

Møde din anbefalede indtag af folat er lettere, hvis du spiser fødevarer, der er bedre kilder til folat. Nogle berigede korn indeholder 400 µg folat, eller 100% af ADT for voksne. En 1/2-cup servering af kogte linser indeholder 179 mg eller 45 procent af ADT; en 1/2-cup servering af kogt spinat indeholder 115 mikrogram, eller 29 procent af det anbefalede daglige indtag, og 1 kop appelsin juice indeholder 47 mikrogram, eller 12 procent af ADT.

Overvejelser

Gravide kvinder eller kvinder, som kan blive gravide, bør tage særlig pleje for at forbruge den anbefalede daglige indtag for folat gennem fødevarer eller kosttilskud. Vælg magert eller ekstra magert hakket kalkun til at begrænse fedt, da regelmæssig jorden tyrkiet er omkring 15 procent fedt. Når madlavning jorden tyrkiet, som opvarmes til en indre temperatur på 165 grader Fahrenheit til at begrænse risikoen for fødevarebårne sygdomme.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

Foto Credits

  • tyrkiet i brest kød billede af Maria Brzostowska fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære