Sund Kost >> Sunde Måltider

Grønne, Grønkål Og Problemer Med Skjoldbruskkirtlen

Skjoldbruskkirtlen er en lille kirtel i bunden af nakken, der spiller en stor rolle i at holde mange af kroppens metaboliske processer, der kører problemfrit. En sund skjoldbruskkirtlen producerer hormoner, der regulerer stofskiftet og tillade, at de fleste organer i kroppen til at fungere normalt. Ligesom alt i din krop, en sund kost og en balance af visse næringsstoffer hjælpe skjoldbruskkirtlen til at fungere korrekt.

Grønne og Goitrogens

Skjoldbruskkirtlen kræver jod at gøre sine hormoner, og de fleste mennesker i Usa få nok af dette mineral, fordi det er tilsat salt. Der er dog visse fødevarer, især korsblomstrede grøntsager, indeholder stoffer kaldet goitrogens, der kan påvirke skjoldbruskkirtlen absorption af jod og blande sig med skjoldbruskkirtlen hormon syntese. Brugte korsblomstrede grøntsager omfatter grønkål, rødkål, arugula, collard greens, rosenkål, bok choy, broccoli og blomkål.

Potentielle Risici

Fordi mange greens indeholder goitrogens, du muligvis er nødt til at undgå dem, hvis du har problemer med skjoldbruskkirtlen, især hypothyroidisme, eller underaktiv skjoldbruskkirtlen. Ifølge Linus Pauling Institute, korsblomstrede grøntsager, har vist sig at forårsage hypothyroidisme hos dyr, men resulterer i, at mennesker er blandet. En undersøgelse viste, at det at spise 5 ounces kogte rosenkål hver dag i fire uger haft nogen negative effekter på thyroidea funktion. Men en undersøgelse offentliggjort i "Kræft Forårsager & Control" i August 2010, viste, at høj indtagelse af korsblomstrede grøntsager, der var forbundet med skjoldbruskkirtlen kræft blandt kvinder med lavt jod indtagelse. Følg lægens råd om, hvilken type af grøntsager at spise, hvis du har lavt stofskifte.

Mange Fordele

Grøn grøn og korsblomstrede grøntsager er rige kilder til fibre, vitaminer, mineraler og sygdom-kæmper antioxidanter, og ernæringseksperter er enige om, at de skal spises regelmæssigt som en del af en sund kost. The American Institute for Cancer Research omfatter dem på sin liste af fødevarer, der kan bekæmpe kræft og rådgiver herunder dem som en del af en plante-baseret, kræft kæmper kost. Spise flere grønne og grønkål kan også være gavnlig for at reducere sygdom, der forårsager betændelse i kroppen. Forskere ved Vanderbilt University Medical Center fandt, at kvinder, der rapporterede at spise ca 1 1/2 kopper af korsblomstrede grøntsager hver dag, havde væsentligt færre inflammatoriske markører i blodet end dem, der spiste færrest.

Ekspert Rådgivning

At spise en afbalanceret kost, der er rig på en række forskellige frugter, grøntsager og sunde fedtstoffer er den bedste måde at støtte skjoldbruskkirtlen sundhed. På grund af de mange sundhedsmæssige fordele, der er forbundet med at spise mere grøn og korsblomstrede grøntsager langt opvejer eventuelle risici, ernæringseksperter anbefaler, herunder dem i din kost. Endokrinologi eksperter er enige om, at obsessiv-eating patterns-som forbrugende enorme mængder af rå grønkål hver dag -- er nok ikke en god idé af andre grunde, men for de fleste sunde og raske mennesker, er det ikke skadeligt, at skjoldbruskkirtlen. For alle, der er berørt, madlavning, greens og andre korsblomstrede grøntsager kan minimere deres goitrogenic effekt, og balancere din kost med andre grøntsager vil mindske de potentielle risici.

Om Forfatteren

Anne Danahy er en Boston-baserede RD/ernæringsekspert, der rådgiver enkeltpersoner og grupper, og skriver om sund kost til wellness-og sygdomsbekæmpelse. Hun har en Bachelor of Arts fra University of Notre Dame, og en Master of Science i fødevarer og ernæring fra Framingham State University i Massachusetts.

Foto Credits

  • Visage/Stockbyte/Getty Images
ADVERT

Mest populære