Sund Kost >> Kost

Grøn Rooibos Fordele

Skrevet af Janet Renee, MS, RD; Opdateret 07 December, 2018

Hjemmehørende i det Sydlige Afrika, rooibos, som betyder 'rød bush, er en plante med blade, der er almindeligt brugt til at lave urtete. Ligesom konventionelle te, rooibos giver sundhedsmæssige fordele og kan være en del af en afbalanceret kost. Som det vokser i popularitet i Usa-forskere er ved at lære bare, hvilken type af fordele, du kan potentielt vinde ved at gøre det til en fast del af din kost. Mange af dens fordele er på grund af dens rige indhold af antioxidanter. Ligesom den mere kendte grøn te, rooibos er rig på polyfenol forbindelser. Find ud af hvorfor du bør overveje at drikke dette flavorful te.

Kampe Fat

De rige polyfenol indhold af rooibos te kan hjælpe med at fremme en sund vægt, ifølge forskere, der testede fordelene ved at drikke en kop rooibos te. De fandt, at mængden af stoffer i en typisk kop te undertrykker fedt ophobning af cirka 22 procent. De fandt også, at de forbindelser, øget stofskifte. Forskerne konkluderede, at deres resultater tyder på, at regelmæssigt at drikke rooibos te kan bidrage til en sund vægtkontrol. Undersøgelsens resultater er offentliggjort i 2014-udgave af journal Phytomedicine.

Kan Beskytte Mod Diabetes

Drikker konventionel te er forbundet med en reduceret risiko for type 2-diabetes, og rooibos kan tilbyde lignende ydelser. Rooibos te er anti-diabetisk egenskaber tak til glukose-sænkende sammensatte aspalathin. Ud over at sænke højt blodsukker, phenol og phenolforbindelser i rooibos beskytte blod-sukker regulering af celler i bugspytkirtlen, mod skade, rapporterer 2016 udgave af det medicinske tidsskrift PLOS One. Rooibos er nødvendigt at gennemgå strenge menneskelige forsøg, før det kan anbefales at hjælpe dem med diabetes. Men dette tyder på, at det er til gavn for raske voksne.

Beskytter Knogle Sundhed

Rooibos te er en rig kilde til antioxidant gallusgarvesyre, en polyfenol, som også findes i druer og blåbær. Det er knyttet til beskyttelse mod osteoporose, og forskning tyder på, at drikke rooibos te kan hjælpe med at holde dine knogler stærke. Når forskerne testede aktiviteten af rooibos te på knogledannelse de fandt, at der ved niveauer, der findes typisk i portioner af te, stoffer, rooibos langsom knogleresorption. Reduktion af knogleomsætningen er et centralt aspekt af at holde knoglerne stærke og staving off osteoporose. Forskerne har offentliggjort resultaterne i tidsskriftet Mad og Funktion i februar 2016.

Koffein gratis

Hvis du forsøger at styre klar af koffein, men ikke ønsker at gå glip af fordelene ved traditionel te, rooibos er en fremragende alternativ. Grøn, sort, oolong og hvid te kommer fra Camelia sinensis planten, der indeholder koffein alkaloider, og derfor varierende indhold af koffein. Mens koffein er sikkert, det er en central nervesystem nydelsesmiddel, at nogle sundhedsbevidste voksne foretrækker at undgå. Hvis du er i denne kategori kan du nyde godt af rooibos te uden at opgive indtager koffein.

Mens der er behov for yderligere forskning i form af at behandle forhold, rooibos er en nærende te og gerne grøn og sort kan bidrage sundhed-fremme af antioxidanter for at du kan for at hjælpe med at holde dig sund.

Om Forfatteren

Janet Renee er en registreret diætist med fokus på hormonel ubalance. Hun hjælper kunder med spørgsmål som polycystisk ovarie syndrom og insulinresistens skabe balance i deres hormoner, og tabe sig gennem kostændringer. Renee deler sin viden og ekspertise gennem regelmæssige bidrag til sundhed og wellness-publikationer, herunder Form, Kvinders Sundhed og Vegetariske Gange.

ADVERT

Mest populære