Sund Kost >> Kost

Ikke græsk Yoghurt Er Gluten i Det?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret: November 19, 2018

Mens mange naturlige mejeriprodukter er glutenfri, nogle typer af græsk yoghurt kan få gluten -, der indeholder tilsætningsstoffer. Du bliver nødt til omhyggeligt at læse etiketter og måske endda kontakte producenterne til at afgøre, hvilke typer af græsk yoghurt er glutenfri. Din bedste chance er almindeligt, hel-mælk græsk yoghurt.

Almindeligt, Hel-mælk græsk Yoghurt

De bedste mærker af almindelig, hel-mælk græsk yoghurt er lavet af kun et par ingredienser sødmælk og leve et aktivt kulturer, tider, der er anført på ingredienser etiketter som kulturperler sødmælk. Når en yoghurt er dannet ud fra kulturperler mælk, det er anstrengt til at fjerne det meste af vallen, dreje det i den græske yoghurt. Da det ikke indeholde andre tilsætningsstoffer, denne type af yoghurt er ofte glutenfri, selvom du måske ønsker at kontakte producenten for at sikre, da der kan være en chance for krydskontaminering med gluten fra andre yoghurt producenten gør, der indeholder gluten, der indeholder tilsætningsstoffer.

Fedtfattig, Almindelig græsk Yoghurt

Mens nogle typer af lav-fedt-og fedtfrie græsk yoghurt er lavet med bare mælk og kulturer, andre indeholder tilsatte ingredienser til at blive tykkere eller stabilisere yoghurt. Dem, yoghurt, der indeholder disse ingredienser er ofte mærket "græsk-stil yoghurt" i stedet for græsk yoghurt. Nogle af de mere almindelige tilsætningsstoffer indeholde mælkeprotein koncentrat, valleprotein koncentrat, majs stivelse, pectin og gelatine. I disse tilfælde, vil helt sikkert skal du kontakte producenten for at kontrollere yoghurt er gluten-fri, før indtagelse af det, da det ikke er alle "i græsk stil" yoghurt er glutenfri.

Krydret Græsk Yoghurt

Selv om du kan blive i stand til at finde et par krydret græsk yoghurt, der er gluten-fri, især blandt de højere-end græsk yoghurt, mange er ikke. Undgå enhver krydret græsk yoghurt denne liste granola, fortykningsmidler, kunstige farve, smagsstoffer, nødder, modificerede fødevarer stivelse, chokolade eller slik blandt ingredienserne, da disse kan være skjulte kilder af gluten. Også undgå yoghurt, der siger, at de kan indeholde hvede ingredienser.

Overvejelser

Når du finder en almindelig græsk yoghurt du kan lide, der er gluten-fri, kan du altid tilføje din egen smag for at tilføje variation snarere end at risikere at de andre sorter, der er mindre tilbøjelige til at være glutenfri. Purerede frisk frugt, og måske en lille smule sødemiddel afhængigt af sødme af frugt, er alt hvad du behøver for at slå almindeligt græsk yoghurt i en lækker og nærende krydret yoghurt.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære