Sund Kost >> Kost

Er Grapeseed Olie Sundt?

I tusinder af år, druerne og deres biprodukter, der har været udråbt til deres ernæringsmæssige egenskaber og brugt til medicinske formål. Vindruekerneolie er en sådan af-produkt, der udvindes fra drue frø under vinfremstillingen. Denne olie er specielt høj i hjerte-sunde omega-6 fedtsyrer og E-vitamin, hvilket gør det til et sundt valg for ernæring-minded Amerikanerne.

Flerumættede Fedtsyrer

Grapeseed olie er rig på omega-6 fedtsyrer, der er en særlig type flerumættede fedtsyrer, eller PUFA. Udskiftning af mættede fedtsyrer i kosten med omega-6 fedtsyrer kan sænke total kolesterol og øge high-density lipoprotein i blodet. Derudover erstatte nogle kulhydrater i kosten med PUFAs kan hjælpe med at mindske low-density lipoprotein niveau-kendt for deres rolle i skabelsen af atherosklerotiske plaques i de blodkar, -- i blodet. At sænke total kolesterol og LDL-kolesterol, kombineret med stigende HDL, som i væsentlig grad nedsætter din risiko for hjertesygdomme.

Betændelse

Der har været rejst, om omega-6 fedtsyrer, der skaber betændelse i arterier, i henhold til American Heart Association. Men AHA konkluderede, at indtagelse af omega-6 fedtsyrer er ikke pro-inflammatoriske, og du bør medtage dem i et hjerte-sund kost. Det anbefaler tidskrævende 5 til 10 procent af den samlede kalorier, som omega-6 fedtsyrer, hvilket svarer til 11 til 22 gram i en 2,000 kalorie diæt. Hver spsk vindruekerneolie indeholder 9.5 gram omega-6 fedtsyrer.

E-Vitamin

En spsk vindruekerneolie indeholder 4 mg E-vitamin, omkring 27 procent af det daglige behov for mænd og kvinder. Vitamin E fungerer som en antioxidant i kroppen, neutralisere frie radikaler og forhindrer kæden af celle-destruktion. Derudover, E-vitamin kan hæmme blodplade sammenlægning, at nedsætte inflammation og øge immunforsvaret. Kontoret for Kosttilskud rapporter E-vitamin er blevet undersøgt for sin rolle i at reducere risikoen for hjertesygdomme, for at mindske risikoen for kræft, forbedring af øjet sundhed og vedligeholde den kognitive funktion hos ældre.

Sund Madlavning

Grapeseed olie kan være en fantastisk tilføjelse til dit spisekammer som en sund madlavning olie. Det har et højt ryger-point, hvilket gør det til et ideelt valg for sautéing og lynstegning dine fødevarer. Når en olie, der er i stand til at komme til højere temperaturer, mindre af, at olie, der absorberes i de fødevarer, der fører til mindre samlede fedt indtag og lavere kalorier. Derudover, grapeseed olie har en neutral smag og kan bruges i bagværk, salatdressinger og dips. Det vil forbedre smag af andre ingredienser og tilsæt til næringsstof værdi af skålen.

Om Forfatteren

Sunny Yingling fik sin bachelorgrad i idræt fra Biola Universitet og hendes Master of Science i ernæring videnskab fra San Jose State University. Siden at blive registreret diætist, og hun har været at give ernæring rådgivning, foredrag og artikler til forskellige målgrupper. Med speciale i vægttab og spiseforstyrrelser, Yingling er også en bord-certificeret specialist i sports ernæring.

Foto Credits

  • Thomas Northcut/Lifesize/Getty Images
ADVERT

Mest populære