Sund Kost >> Sunde Måltider

Grapefrugt Frø Ekstrakt Fordele

Grapefrugt frø ekstrakt, også kendt som GSE og citrus frø ekstrakt, er en væske udvundet fra frøene og juiceless papirmasse af grapefrugt. Bruges i hudpleje applikationer og også markedsføres som kosttilskud, GSE er rig på plante-baserede kemikalier, der er i besiddelse af stærke antimikrobielle, antioxidant og anti-inflammatory egenskaber. Foreløbige videnskabelige forskning tyder på, at GSE er effektiv over for visse mikrobielle infektioner og andre sundhedsmæssige problemer.

Kampe Huller I Tænderne

Streptococcus mutans, en bakterie, der forekommer naturligt i munden på mennesker, er den hyppigste årsag til huller i tænderne. Tidligere undersøgelser viste, at GSE og te polyphenoler -- bruges hver for sig-kan hver hæmme væksten og syre produktion af denne stamme af strep. Forskere på Kinas Fujian-Medical University foretaget in-vitro test for at se, hvis koncentrationen af disse antimikrobielle stoffer kan reduceres, når den anvendes i kombination med hinanden. De fandt, at lavere koncentrationer af de to stoffer var ikke kun effektiv mod den bakterie, men også udstillet yderligere antibakteriel aktivitet. Forskere, offentliggjort deres resultater i januar 2011 udgaven af "Acta Academiae Medicinae Militaris Tertiae."

Beskytter Mod Betændelse I Bugspytkirtlen

Væv af både mennesker og dyr, der kræver en konstant forsyning af blod-bårne ilt for at fungere korrekt. En afbrydelse af blodtilførslen til bestemte væv kan medføre skader, som i nogle tilfælde er yderligere forværret, når blodgennemstrømningen genoprettes. Sådanne skader er kendt som iskæmi/reperfusion skade. Polske forskere gennemført en dyr undersøgelse for at afgøre, om de antioxidante egenskaber af naringenin -- et flavonoid, der i GSE-kunne minimere skader, der var specifikt rettet mod dyrenes pancreas-systemer. De fandt, at laboratorie-rotter forbehandles med GSE lidt betydeligt mindre pancreas skader fra iskæmi/reperfusion end dem, der ikke modtager GSE. Resultaterne blev offentliggjort i en 2004 udgave af "Journal of Physiology and Pharmacology."

Beskytter Væv Foring Maven

Tidligere undersøgelser har vist, at høje niveauer af flavonoider i GSE udviser stærk antibakteriel og antioxidant egenskaber. En tysk-polsk forskning team påtog sig et dyr undersøgelse for at se, om disse egenskaber i GSE vil også aktivere den gastriske defense mekanisme til at beskytte disse dyr fra laboratorie-induceret gastrisk skade. Forskere opdelt forsøgsdyr i to grupper: Én, der har modtaget gastrisk forbehandling med GSE; den anden gjorde ikke. Dyrene blev derefter udsat for forskellige former for stress, der er designet til at forårsage mavens skade. I en artikel i November 2005-udgaven af "World Journal of Gastroenterology," forskere har rapporteret, at dyr, der forbehandles med GSE vedvarende betydeligt færre gastriske læsioner end dem, der ikke blev forbehandles.

Hjælper Med At Beskytte Hjertemusklen

I en yderligere test af GSE ' s antioxidant egenskaber, et team af Nigerianske forskere undersøgt, ekstrakten s evne til at beskytte forsøgsdyr mod hjerte muskel skade mod oxidativt stress. At fremkalde oxidativt stress i laboratorie-rotter, forskere gav det dyr, store doser af doxorubicin, et anticancer lægemiddel, der er kendt for at have en bred vifte af kardiotoksiske bivirkninger. Nogle dyr blev behandlet med GSE før modtagelse af doxorubicin, og andre har modtaget det efter doxorubicin havde været administreret. Forskere har fundet ud af, at alle dyr, der er behandlet med GSE udstillet betydeligt mindre hjertemusklen skader end dem, der ikke modtager GSE. Forskere, offentliggjort deres resultater i en 2009 udgave af "International Journal of Cancer Research."

Om Forfatteren

Don Amerman har tilbragt hele sin professionelle karriere i det redaktionelle område. I mange år var han redaktør og skribent for Journal of Commerce. Siden 1996 har han været freelance fuld tid, på at skrive for et stort antal af trykte og online-udgivere, herunder Gale Group, Charles Scribner ' s Sons, Greenwood Publishing, Rock Hill Værker og andre.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære