Sund Kost >> Kost

Grapefrugt & Metformin

Skrevet af Carolyn Robbins; Opdateret November 27, 2018

Metformin er et stof, der bruges til behandling af Type 2-diabetes er en tilstand, hvor kroppen ikke ordentligt proces insulin, hvilket fører til høje blodsukker eller hyperglykæmi. Dette stof virker ved at reducere mængden af glukose din krop gør og absorberer fra fødevarer. Derudover metformin øger din krops reaktion på insulin, som hjælper med til at sænke blodsukkeret. Når du tager en medicin, som metformin, det interagerer med enzymer og kemikalier i din krop gennem en proces, der kaldes stofskiftet. Anden medicin eller fødevarer, som grapefrugt kan påvirke den måde din krop nedbryder stoffer.

Metformin

Metformin kommer i væske-og tablet-form og er taget med måltider i løbet af dagen. Typisk, diabetikere begynde med en lav dosis af metformin og overvåge deres blodsukker til at afgøre, hvor godt medicinen virker. Din læge vil øge din dosis efter behov. I nogle sjældne tilfælde, metformin kan forårsage en livstruende tilstand, der kaldes mælkesyre acidose. Du skal ringe til akut lægehjælp omgående, hvis du oplever ekstrem træthed, svaghed, kvalme, opkastning, mavesmerter, uregelmæssig hjertebanken, åndenød, rød hud, hurtig eller besværet vejrtrækning, muskelsmerter, kulderystelser eller svimmelhed.

Grapefrugt og Stof Metabolisme

Grapefrugt og andre citrus frugter og juice indeholder kemikalier, som kan påvirke din krops evne til at nedbryde nogle stoffer. Med langsommere stofskifte, medicin bygge op i din krop og har potentiale til at nå dødelige niveauer. Desværre, det gør ikke noget, hvis du spiser grapefrugt med din medicin, eller hvis man spiser det på et andet tidspunkt af dagen. Hvis et stof interagerer med grapefrugt eller andre citrusfrugter produkter, vil du nødt til at fjerne dem fra din kost.

Potentielt Skadelige Interaktion

Grapefrugt juice er rig naringin, en antioxidant forbindelse med blodsukker-sænkende egenskaber. Naringin mål det samme enzym, som metformin for at nå sit blodsukker-sænke påvirker, ifølge en rapport offentliggjort i Maj 2017 udgave af European Journal of Pharmacology. Dette tyder på, at indtagelse af grapefrugtjuice kan have et tilsætningsstof påvirke, hvis du også metformin. Resultatet kunne medføre, at dit blodsukker til at falde for lav. Af denne grund, er det bedst at undgå grapefrugt, hvis du er ordineret metformin.

Overvejelser

Ironisk nok, at nogle undersøgelser har vist, at grapefrugt juice kan hjælpe med vægttab, og kan forbedre insulin respons i diabetiske patienter. Men, bør du tale med din læge om lægemiddelinteraktioner. Det er muligt, at metformin og andre medikamenter kan interagere negativt med hinanden eller med fødevarer i din kost.

Om Forfatteren

Carolyn Robbins begyndte at skrive i 2006. Hendes arbejde udgør, kan ses på diverse hjemmesider og dækker forskellige emner, herunder neurovidenskab, fysiologi, ernæring og fitness. Robbins er uddannet med en bachelor of science grad i biologi og teologi fra Saint Vincent College.

ADVERT

Mest populære