Sund Kost >> Ernæring

Grapefrugt & Jern

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret November 27, 2018

Jernmangel er en af de mest almindelige mikronæringsstoffer mangler rundt omkring i verden, ifølge Office for Kosttilskud. Det har tendens til at være mere almindelig hos kvinder i den fødedygtige alder end mænd, da kvinder har et højere jern krav. Kvinder i alderen 50 og under brug for mindst 18 mg per dag, mens mænd og ældre kvinder, der har brug for bare 8 mg dagligt. Selv om grapefrugt vil ikke give dig meget jern, kan det påvirke, hvor godt du optage jern fra andre plante-baserede kilder, kaldet nonheme jern.

Strygejern i Grapefrugt

Du skal ikke forvente at få meget jern fra at spise en grapefrugt. At spise halvdelen af en hvid grapefrugt giver dig kun 0.07 milligram jern, og selv om pink og røde grapefrugter er lidt højere i jern, de kun vil give dig med omkring 0,1 milligram per halv grapefrugt. Du er nødt til at spise en masse af grapefrugt til at øge din jern i kosten.

Faktorer, Der Øger Absorption

Grapefrugt giver dig betydelige mængder af C-vitamin, som hjælper med at øge absorption af plante-baserede strygejern. Denne type af jern er ikke så absorberes godt som hæm-jern findes i kød og andre animalske produkter. At spise en halv grapefrugt vil give dig med 38 til 39 mg C-vitamin, afhængigt af om du vælger en lyserød eller rød grapefrugt eller en hvid grapefrugt.

Faktorer Faldende Absorption

Desværre, flavonoider i grapefrugt kan falde jern absorption lidt. En undersøgelse offentliggjort i "polske Tidsskrift for Mad og Nutritional Sciences" i 2003 fandt, at grapefrugt flavonoider faldt jern absorption lidt i rotter. Men effekten var dosisafhængig, så indtagelse af en lille mængde af grapefrugt er ikke sandsynligt, at påvirke dit jern niveauer.

Sikkerhedsmæssige Overvejelser

At spise grapefrugt eller drikke grapefrugtjuice, er ikke sikker for alle, som det kan interagere med en bred vifte af forskellige medikamenter, der forårsager dem til at være enten mere eller mindre effektive og øge risikoen for bivirkninger, i henhold til den AMERIKANSKE Food and Drug Administration. Eksempler påvirket af medicin omfatter antihistaminer, blodtryk medicin, statiner for at sænke kolesteroltal, anti-angst medicin og medicin beregnet til at reducere risikoen for afstødning af transplanterede organer.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære