Sund Kost >> Kost

Gør Grapefrugt Hæmme Leverenzymer?

Skrevet af Janet Renee, MS, RD; Opdateret November 27, 2018

Den gode nyhed er, at grapefrugt og dens saft er en del af en sund kost, der giver en rig kilder til C-vitamin, kalium og fiber. Den dårlige nyhed er, at de kan interagere farligt med mange lægemidler. Grapefrugt hæmmer enzymer i leveren, der er ansvarlig for metabolisering af visse lægemidler. Dette kan påvirke den måde din medicin virker, og har farlige resultater. Tal med din læge, før du spiser grapefrugt eller drikke grapefrugtjuice, hvis du er ordineret medicin.

Cytochrom P450-Enzymer

Hvis du nogensinde har taget medicin for hovedpine, du bemærket, at effekten fortog sig efter hew timer. Dette er din krop ' s kraftfulde afgiftning systemet i aktion. Dette system finder og fjerner fremmede stoffer, såsom medicin fra din krop. Cytochrom P450 leverenzymer er en del af dette system og spiller en afgørende rolle i metabolisering af mange lægemidler. Cytokrom P450-systemet består af mere end 50 enzymer, og seks af dem metabolisere 90 procent af narkotika.

Virkningsmekanisme

CYP3A4 er en af de vigtigste lægemiddelmetaboliserende enzymer. Tidligere har forskere var ikke sikker på, hvad kemiske stoffer i grapefrugt undertrykke cytochrom P450-enzymer. Eksperter postulat, at bergamottin en naturlig furanocoumarin findes i grapefrugt juice binder CYP3A4 enzym i tarmen, hvilket gør det inaktivt. Forskere har fundet bergamottin også undertrykt to andre enzymer, CYP2B6 og CYP3A5, ifølge en undersøgelse offentliggjort i April 2005 udgave af "Journal of Pharmacology og Eksperimentelle Behandlinger."

Farlige Bivirkninger

Når du spiser grapefrugt eller drikke frisk grapefrugtjuice og de undertrykke narkotika-metaboliske enzymer, dette giver en højere koncentration af stoffet til at indtaste dine blodbanen. Effekten afhænger af det stof, du har taget. For eksempel, hvis du tager kolesterol-medicin og drikke grapefrugtjuice, lægemidlet kan forblive i dit system, hvilket øger risikoen for skader på leveren og muskelnedbrydelse, der kan føre til nyresvigt. Modsat påvirker også kan forekomme, hvor det ikke nok medicin kommer ind i dit system.

Hvad Skal Du Gøre

Grapefrugt påvirker en bred vifte af medicin, herunder calcium-blokkere, kolesterol-medicin, anti-angst medicin og anti-depressiv medicin. Du kan være nødt til at undgå grapefrugt og frisk grapefrugtjuice helt, hvis du tager visse lægemidler. Der grapefrugt flere timer før eller efter indtagelse af din medicin kan stadig være farlige, ifølge U. S Food and Drug Administration. Spørg på apoteket eller sundhedspleje udbyder, om det er sikkert at have grapefrugt.

Om Forfatteren

Janet Renee er en klinisk diætist med en særlig interesse i vægt forvaltning, sports ernæring, medicinsk ernæring terapi og kost tendenser. Hun fik sin Master of Science i ernæring fra University of Chicago og har bidraget til, at sundhed og wellness-magasiner, herunder Forebyggelse, Selvstændig, Form og Madlavning Lys.

ADVERT

Mest populære