Sund Kost >> Kost

Gør Druesaft Øge HDL?

Hvis din læge har anbefalet dig til at forbedre din HDL kolesterol niveau, druesaft bare kunne være værd at din opmærksomhed. HDL, eller high-density-lipoprotein, er det nyttigt type af kolesterol i dit blod. Druerne er naturligvis høj i antioxidanter og polyfenoler, som har været knyttet til en bred vifte af sundhedsmæssige fordele. Mens fordelene rødvin på hjerte sundhed vrimler, forskere undersøger også juice selv, minus alkohol indhold.

Forklare HDL

Selv om det er en dårlig rap, det er ikke alle typer af kolesterol er skabt lige. Low density lipoprotein, LDL, eller "dårlige" kolesterol bygger op i dine arterier, og kan forårsage skader på blodkarrene, der fører til hjertesygdomme. Dette er den kolesterol-niveau, som du ønsker at holde så lavt som muligt. I mellemtiden, HDL-kolesterol og hjælper med at bære LDL ud af kroppen, og at have et sundt niveau-mindst 40 mg/dl til mænd, og mindst 50 mg/dl for kvinder-kan beskytte mod hjerteanfald og slagtilfælde.

Anatomi af en Drue

En voksende mængde af beviser, der understøtter den rolle, polyfenoler, som dem der findes i druer, hud og frø, ved at øge HDL-niveauer. Selv om forskning, der specifikt ser på grape juice er knappe, og de videnskabelige resultater er lovende. Lilla eller rød juice har en tendens til at indeholde større polyfenol, og antioxidant-niveauer end hvid.

Hvad Forskningen Viser

En undersøgelse offentliggjort i 2010-udgaven af "Den Åbne Biokemi Tidende" fandt, at voksne mænd, der forbruges omkring 5 ounces rød druesaft to gange om dagen, havde et signifikant højere HDL niveauer på udgangen af en måned. En "American Journal of Clinical Nutrition" undersøgelse offentliggjort i 2006 fandt, at patienter, der forbruges koncentreret rød druesaft forbedret deres samlede lipid profil, herunder en stigning i HDL, sammenlignet med dem, der ikke drikke druesaft. Endelig, deltagerne i en undersøgelse offentliggjort i 2004-udgaven af tidsskriftet "Åreforkalkning, Blodpropper, og Vascular Biology" havde et højere HDL-kolesterol efter at have drukket Concord druesaft til to uger, sammenlignet med placebo-gruppen.

Anbefalinger

Ifølge American Heart Association, er den bedste måde at hæve din HDL-kolesterol er at få regelmæssig moderat til kraftig fysisk motion, og spise en velafbalanceret kost. Det er også vigtigt at stoppe med at ryge, hvis du gør. Tilføjelse af en daglig servering af rød druesaft kan være til gavn for dit hjerte sundhed, men vær sikker på at overvåge portionsstørrelse. En 4-ounce servering indeholder næsten 20 gram sukker og svarer til en kulhydrat udveksling, for dem med diabetes.

Om Forfatteren

Registreret Diaetetiker Kendra Gutschow kombinerer hendes kommunikation og ernæring ekspertise ved at oversætte videnskabelige forskning for forbruger medier, senest for kommunikation afdeling af American Diabetes Association. Gutschow afsluttet koordineret program i ernæring ved University of Texas og har en Bachelor of Science fra Vanderbilt University.

Foto Credits

  • Goodshoot/Goodshoot/Getty Images
ADVERT

Mest populære