Sund Kost >> Ernæring

Hvor Korn Er Høj i Gluten?

I henhold til Des Moines Universitet læge Dr. Melita Marcial-Schuster, ud af hver 300 til 500 personer, man har en gluten intolerance. Uanset om det er en mild følsomhed, en full-blown allergi eller noget midt i mellem, at fjerne gluten fra kosten er en effektiv behandling, da det forhindrer tarm skader og andre skadelige bivirkninger.

Baggrunden

Gluten er et protein, som findes i hvede, byg og rug. Teknisk havre ikke indeholder gluten, men de er ofte på tværs af forurenet med gluten-holdige korn under forarbejdning af fødevarer. Triticale, en korn, der består af både hvede og rug, og indeholder gluten. Hvede produkter kan mærkes med andre navne, såsom hvede, durum mel, spelt, semulje, kamut, graham mel eller farina, i henhold til MayoClinic.com.

Gluten Kilder

Fødevarer, der har gluten-holdige korn som primære ingredienser omfatter korn, brød, kiks, bagværk og pastaretter. Saucer, færdigblandinger, dips, supper, øl, behandles frokost kød, snacks, slik og efterligning kød, såsom krabber, også indeholde gluten, men i mindre mængder. Nogle af medicin og vitaminer, der indeholder gluten, også advarer MayoClinic.com. Undgå alle disse, hvis du har en gluten følsomhed eller allergi. Blive vidende om produkter, der indeholder gluten, og lære at læse food ingrediens etiketter.

Glutenfri Korn

I forarbejdede fødevarer, majsstivelse, hvide ris, mel, tapioka og kartoffelstivelse er fælles glutenfri træder i stedet for hvedemel. De fleste er ikke ernæringsmæssigt tilsvarende, men, da de ikke indeholder sammenlignelige mængder af B-vitaminer, riboflavin, thiamin, niacin og folat. Hvis du skal gå gluten-fri, omfatter en bred vifte af alternative korn i din kost for at kompensere. Muligt valg omfatter amaranth, boghvede, majs, hirse, ris, quinoa, sorghum, teff og vilde ris.

Gluten Intolerance Symptomer

Symptomer på gluten intolerance, være den følsomhed eller allergi, kan omfatter diarré, mavesmerter, oppustethed, opkastning, forstoppelse, hovedpine, irritabilitet, hududslæt, anæmi, hånd og fod, følelsesløshed, angst, depression og kræft kløe i henhold til Des Moines Universitet. Rækken af symptomer, der er bredt, som gluten intolerance skader den absorberende overflade af tarmene, som også falder vitamin og mineral absorption, noter MayoClinic.com. Konsultere din sundhedspleje udbyder til en endelig diagnose, hvilket kan ske gennem en blodprøve eller intestinal biopsi. Hvis du har mistanke om et problem, kan du prøve at fjerne alle gluten fra din kost i en måned for at se, om den mistænkte gluten-relaterede symptomer forbedre. Tarm-healing efter en gluten-fri kost tager tre til seks måneder i børn; voksne forventer, at to til tre år, ifølge Rush University.

Om Forfatteren

Sagsøge Roberts begyndte at skrive i 1989. Hendes arbejde har vist sig i udgivelser som "Dagens Diætist" og "Journal of Food Science." Roberts har en Bachelor of Science i ernæring fra Pennsylvania State University, en Master of Public Health i ernæring fra Minnesota Universitet og har en Master of Science i fødevarevidenskab fra Michigan State University. Hun er en registreret diætist og certificeret kostvejleder.

Foto Credits

  • tri-farvet fusilli pasta billede af David Smith fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære