Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er Godt Sukker i Stedet for Kunstige Sødestoffer?

Det er helt naturligt at tørster søde fødevarer. Dog, kilde af sødme i, hvad du spiser, er en vigtig faktor til at overveje. De bedste sukker til at forbruge er den mindst forarbejdede med den maksimale mængde ernæring. Kunstige sødestoffer, selv om meget lav-kalorie, giver ingen energi og de nødvendige næringsstoffer. Din bedste chance er at vælge sukker kilder, der både opfylder dine smagsløg og til fordel for din sundhed.

Frugter

Frugt er den bedste kilde til sukker, da fruktose, de indeholder, er pakket med masser af fibre, vitaminer og mineraler. Dette adskiller sig væsentligt fra den granuleret hvide ting, både ægte og kunstigt. Snack på frisk frugt eller bruge dem til at forsøde din favorit retter. Rosiner er velsmagende i havregryn, friske hindbær går godt med peanut smør på ristet brød, frosne mango og jordbær passer godt i smoothies og mosede banan er en fantastisk ingrediens i hjemmelavet muffins.

Ahornsirup, Agave og Melasse

Disse flydende sødestoffer indeholder koncentreret sukker, men de leverer også spor næringsstoffer, så de er ikke helt så blottet for ernæring som hvidt sukker eller kunstige sødestoffer. Ahornsirup, agave og melasse har nogle calcium, jern, magnesium og kalium. De har ikke en betydelig mængde af næringsstoffer, men de er mindst stammer fra naturlige kilder. Kunstige sødestoffer, der er kemisk skabt i laboratorier giver ingen vitaminer eller mineraler. Vær opmærksom på, at i modsætning til kunstige sødestoffer, disse sukker, der ikke indeholder kalorier.

Sukker Alkoholer

Findes under navne som sorbitol, mannitol, xylitol, erythritol og isolmalt, sukker alkoholer, der forekommer naturligt i mange frugter og grøntsager. De er ikke alkoholer; de er kulhydrater, og de er ikke kalorie-fri, men de har færre kalorier end hvidt sukker. Fordi de har stort set ingen kalorier, de ikke tilbyder nogen ernæringsmæssige fordele. For folk, der ønsker at undgå kunstige sødestoffer, sukker alkoholer er et glimrende alternativ. Vær forsigtig, når der indtages i store mængder, sukker alkoholer kan medføre oppustethed, gas og diarré.

Stevia

Stevia er et naturligt sød plante, der har været brugt i hundredvis af år i andre dele af verden. Som i 2008, en meget raffineret version af det er blevet godkendt af FDA som en sukkererstatning i Usa. Du vil ikke finde det naturligt urt stevia i butikkerne, men snarere en stevia præparat, der indeholder rebaudioside A. Stevia er ubetydelig kalorier og ligesom sukker alkoholer, er et velegnet alternativ til kunstige sødestoffer.

Om Forfatteren

Corinne Goff er en registreret diaetetiker i Rhode Island, der fungerer som en ernærings-konsulent i en privat praksis. Hun skriver en ernærings-blog, der fokuserer på naturlige, hele fødevarer. Goff har en bachelorgrad i psykologi fra Salve Regina University og en bachelor of science grad i ernæring fra University of Rhode Island.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære