Sund Kost >> Kost

Gode Kilder til MUFAs

Selv om de får en masse dårlig presse, fedt i kosten er afgørende for en korrekt funktion af din krop. Men nogle fedtstoffer er langt mindre sund end andre, og bør undgås. Hvis du er på udkig efter fedtstoffer, der vil opfylde din krops behov med minimale bivirkninger, monoumættede fedtsyrer, eller MUFAs, bør det være øverst på din liste. MUFAs angiveligt støtte hjerte-kar-sundhed, reducere maven fedt og hjælper til at holde dårlige kolesterol i check.

Hvad Sætter MUFAs Bortset

Regeringens kostråd anbefaler, at fedt udgør mere end 30 procent af de kalorier du indtager dagligt, og at mættet fedt tegner sig for 10 procent eller mindre af dit daglige fedt forbrug. Mens mættet fedt menes at øge risikoen for hjerte-kar-sygdom, umættede fedtstoffer, -- især MUFAs -- synes at reducere dine niveauer af low-density lipoprotein, de såkaldte dårlige kolesterol, og dermed bidrage til at fremme et sundt hjerte. I en artikel skrevet for MayoClinic.com registreret diætist Katherine Zeratsky bemærker, at MUFAs er centrale bestanddele i middelhavskosten, som er bredt udråbt til sin hjerte-sunde fordele.

Fedtstoffer og Olier

Fedtstoffer og olier, som er blandt de rigeste fødevarer kilder til MUFAs. Plante-baserede olier, herunder avocado, raps -, oliven, peanut, tidsel og solsikke olier har et højt indhold af disse fedtsyrer og er gode muligheder for en sundere kost. Når det kommer til valg af fedt i kosten, opt for margariner og salatdressinger, der indeholder høje niveauer af disse MUFA-rige olier.

Nødder og Frø

MUFA-niveauet er højt i en bred vifte af nødder samt visse frø. Gode valg for møtrik elskere er mandler, cashewnødder, hasselnødder, macadamias og pekannødder. Møtrik butters lavet med disse nødder er også rige på MUFAs, selv om du skal foretage disse butters i hjemmet for at undgå nogle af de mindre sunde fedtstoffer, der er ofte inkluderet i kommercielt markedsført møtrik butters. MUFA-rige frø omfatter græskar, saflor, sesam, solsikke og vandmelon frø.

Avocadoer og Oliven

I betragtning af den høje indhold af MUFA deres olier, bør det ikke komme som lidt overraskende, at avocadoer og oliven er rige på disse fedtsyrer. Af de to vigtigste sorter af avocado, der dyrkes i de Forenede Stater – Hass og Florida, begge underarter af Persea americana – Hass er højest i MUFAs, mens Florida avocado er noget lavere niveauer af MUFAs men er også lavere i kalorier. Både grønne og sorte oliven, som kun adskiller sig i graden af modenhed, har masser af disse sunde fedtsyrer, men de grønne oliven indeholder et lidt højere niveau.

Mørk Chokolade

Dem med en sød tand vil blive glad for at høre, at mørk chokolade er en anden kilde til MUFAs. Du bestemt ikke ønsker at overdrive det, men en lejlighedsvis kvadrat af mørk chokolade, eller en fjerdedel-cup semi-sød chokolade chips kan give en velsmagende godbid samt en sund portion gavnlige fedtsyrer.

Om Forfatteren

Don Amerman har tilbragt hele sin professionelle karriere i det redaktionelle område. I mange år var han redaktør og skribent for Journal of Commerce. Siden 1996 har han været freelance fuld tid, på at skrive for et stort antal af trykte og online-udgivere, herunder Gale Group, Charles Scribner ' s Sons, Greenwood Publishing, Rock Hill Værker og andre.

Foto Credits

  • avocado avocado i püree billede af Lucky Dragon fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære