Sund Kost >> Kost

Gode Snacks til Diabetisk Teen Piger

Skrevet af Bethany Fong, R. D.; Opdateret November 27, 2018

Diabetisk teen piger kan drage fordel af snacks. De bør følge det generelle kostråd for unge og voksne med diabetes til at vælge relevante snacks og portionsstørrelser. De bedste snacks, næringsstof-tætte, hele korn fødevarer, samt frugt, grøntsager, fedtfattige mejeriprodukter og magert protein. Snacks, der er højt indhold af fedt, sukker og natrium bør begrænses, fordi de kan ændre blodsukkeret, og føre til uønsket vægtstigning, og diabetiske komplikationer.

Fordele

Mellemmåltider i løbet af dagen kan gavne både diabetisk teenagere og voksne ved at dæmpe sult, som kan forhindre overspisning ved måltiderne, og give energi til de daglige aktiviteter. Snacks kan også give en ekstra servering af hele korn, frugter og grøntsager. Disse fødevarer i særdeleshed er fyldt med vitaminer og mineraler, men lav på fedt og kalorier, hvilket betyder, at de vil fylde dig op, uden pakning på pounds.

Anbefalinger

Det Nationale Diabetes Uddannelse Program, der opfordrer alle diabetikere til at forbruge hele korn, bønner og linser; friske frugter og grøntsager, magert kød, soja og fedtfattige mejeriprodukter; og sunde fedtstoffer fra nødder, vegetabilske olier og avocado. Diabetikere bør begrænse fede fødevarer som smør, mayonnaise og dyb-stegt mad; sukkerholdige fødevarer som slik, almindelig sodavand og kager; og fødevarer med højt indhold af natrium, som konserverede og forarbejdede fødevarer.

Dele

Overvågning portionsstørrelse er vigtigt for snacks og måltider. Overdimensionerede portioner er relateret til overskydende kalorieindtag, hvilket kan forårsage, at diabetikere at få uønskede vægt, og det kan føre til fedme. Eksempler på snack-størrelse portioner til teenager og voksne diabetikere fra American Diabetes Association er 1 kop friske grøntsager, 1 ounce af ost, ¾ kop tør korn, et lille stykke frugt eller halvdelen af en medium frugt, ½ kop dåse frugt eller ½ kop sukker-gratis is.

Drikkevarer og slik

Diabetikere bør drikke nul-kalorieindhold drikkevarer som vand, usødet te eller kaffe, diæt sodavand og andre lavt kalorieindhold drikkevarer med deres snacks. Hvis vandet bliver kedeligt, tilsæt skiver af frugt for at give det en naturligt forfriskende smag. Slik bør være begrænset; men, ADA, siger en lejlighedsvis behandling er okay, forudsat blodsukker er godt kontrolleret, del størrelsen er lille, og det er en del af nærende kost, der indeholder masser af fuldkorn, bønner, frugt, grøntsager og magert protein.

Forslag

Snacks skal passe en teenager livsstil. Teenagere, der er konstant på farten behovet bærbare, der er nem at tilberede snacks som et hårdkogt æg, en halv peanut butter sandwich på hele hvede brød, en liter sojamælk eller fedtholdige mælk, frisk frugt cup, sukker-fri yoghurt eller en streng ost med hele korn crackers. Teenagere, der kan lide at lave mad, kan man tilberede en halv bagel med fedtholdige creme ost og banan skiver, hjemmelavet frugt-og-møtrik trail mix, en frugt og yoghurt smoothie eller hjemmelavede popcorn.

Tips

Diabetikere kan forhindre overspisning ved at pre-portionering snacks i en skål eller tallerken. Undgå mellemmåltider, mens du ser TV eller arbejder ved computeren. I stedet fokuserer på, hvad du spiser, og nyde en snack tid. Stock op på sunde snacks i hjemmet, i skolen, i bilen eller hvor du bruger tid på at sikre, at når snack-trang hit, du altid har noget nærende på hånden.

Om Forfatteren

Bethany Fong er en registreret diætist og chef fra Honolulu. Hun har produceret en række sundhedspædagogiske materialer og arbejdet i wellness-industrier som klinisk diætetik, food service forvaltning og offentlig sundhed.

ADVERT

Mest populære