Sund Kost >> Kost

Gode Nødder til at Spise for en Vordende Mødre

Skrevet af Janet Renee, MS, RD; Opdateret: 06 December, 2018

At spise en nærende kost er vigtig i alle faser af livet, og især i løbet af graviditeten. De fødevarer, du spiser, bliver den vigtigste kilde til næringsstoffer for dit voksende barn i løbet af denne tid. Din krops behov for visse næringsstoffer, som folat og zink øget væsentligt. Heldigvis, du kan få nok af de næringsstoffer, du og din baby har brug for fra at vælge en bred vifte af næringsstof-tætte fødevarer og tage en prænatal supplement foreskrevet af din fødselslæge. Hvis du overvejer at tilføje nødder i din kost, dykke ret i – de tilbyder ernæringsmæssige fordele for dig og baby.

Valnødder

Omega-3 fedtstoffer er afgørende for sundhed, og de er nødvendige for en sund føtal vækst og udvikling. De tre vigtigste omega-3 fedtstoffer, der findes i din kost er alfa-linolensyre, eicosapentaensyre og docosahexaensyre. ALA findes ikke i mange fødevarer, men du er heldig, hvis du medtager valnødder i din kost, fordi de er enestående rig på ALA. Din krop har brug for omega-3 fedtstoffer, og da det ikke kan producere dem på sine egne, er det vigtigt for dig at få dem fra din kost. Kroppen kan omdanne ALA til EPA og DHA, sidstnævnte som er afgørende for en sund udvikling af dit barns hjerne og øjne.

Hasselnødder

Du er nødt til at forbruge tilstrækkelige mængder af folat fra mad og din prænatal supplement til at forebygge fosterskader og komplikationer som for tidlig fødsel. Hasselnødder giver en god kilde af folat dit barn har brug for en sund vækst og udvikling. En 3-ounce servering af hasselnødder forsyninger 96 µg folat, eller omkring 15 procent af den 600 mikrogram daglig anbefaling til gravide kvinder. Hasselnødder er også en god kilde til fiber og protein, og er især rig på vitamin E.

Cashewnødder

Zink er en af de mange næringsstoffer, der er nødvendige for en sund graviditet, og voksende babyer har et højt zink-krav. Det anbefales, at du forsøger at få 11 milligram zink under graviditeten for at sikre, at dine og din babys behov er opfyldt. Herunder cashewnødder som en del af din kost kan hjælpe dig med at opfylde dit daglige indtag krav. Nyder en 3-ounce servering af cashewnødder vil netto du omtrent 5 mg, eller tæt på 50 procent af dit daglige zink krav.

Mandler

Mellemmåltider på mandler er en fremragende måde at hjælpe med at opfylde dit fedt indtag under graviditeten og efter. Mandler indeholder en afbalanceret mængde af flerumættede og enkeltumættet fedt. Ikke kun er de umættede fedtstoffer, hjerte-sunde, gode fedtstoffer, der støtter en sund vækst og udvikling af din baby. Drys et par skiver eller en håndfuld mandler i din yoghurt, varme korn eller morgen smoothie vil gå en lang vej i at levere nærende fedt for dig og din baby gennem hele din graviditet.

Om Forfatteren

Janet Renee er en registreret diætist med fokus på hormonel ubalance. Hun hjælper kunder med spørgsmål som polycystisk ovarie syndrom og insulinresistens skabe balance i deres hormoner, og tabe sig gennem kostændringer. Renee deler sin viden og ekspertise gennem regelmæssige bidrag til sundhed og wellness-publikationer, herunder Form, Kvinders Sundhed og Vegetariske Gange.

ADVERT

Mest populære