Sund Kost >> Kost

God Mad til Fordøjelse System

Din hårdtarbejdende fordøjelsessystemet processer omkring 1,100 pounds af fødevarer hvert år med et gennemsnitligt måltid bruge 3 til 5 timer i din tyndtarm og 3 til 4 dage i tyktarmen, i henhold til Monash University. Dit fordøjelsessystem, som behandler fødevarer i dets forskellige næringsstoffer for levering i hele kroppen, har sin egen særlige ernæringsmæssige krav for at blive sunde og velfungerende.

Fiber

Selvom du ikke kan fordøje eller absorbere fiber, er dette næringsstof, der giver betydelige fordele for fordøjelsessystemet sundhed. Fiber hjælper med at forebygge fordøjelsesproblemer som forstoppelse og diverticular sygdom. En undersøgelse offentliggjort i 2012-udgaven af tidsskriftet "PLoS One" fandt, at kost med højt i fiber føre til en lavere risiko for tyktarmskræft. Undersøgelsen fandt, at frugt, grøntsager og korn, fibre alle beskyttet mod tyktarmskræft. Det er dog kun korn fiber viste forebyggende ydelser for rektal cancer. Mens Institute of Medicine anbefaler, at du indtager 14 gram fibre for hver 1.000 kalorier du indtager, hvis du spiser den typiske Amerikanske kost, din fiber indtagelse kan falde kort af 25 til 50% af denne værdi.

Probiotika

Gavnlige bakterier, der findes i din fordøjelseskanalen, der er kendt som probiotika, er så talrige, at de består af op til 3 pund af din kropsvægt, ifølge University of Nebraska, Lincoln. Disse nyttige indbyggere øge immunforsvaret, hjælper med at nedbryde mad, forebygge infektioner, opretholde en sund pH-niveauer og producerer visse vitaminer. De har også afhjælpe nogle af de symptomer på irritabel tarm syndrom, såsom abdominal smerte, gas, diarré og forstoppelse og kan bidrage til at forebygge mavesår. En undersøgelse offentliggjort i Marts 2012 udgave af "Journal of Clinical Gastroenterologisk", fandt, at 10 uger af probiotiske tilskud effektivt løst diarré i 48 procent af patienter med irritabel tyktarm.

Rå Frugter og Grøntsager

Spise frugt og grøntsager i deres rå form kan hjælpe med at tage noget af byrden fra dine fordøjelsessystemet, ifølge University of California, Berkeley. Enzymer i rå fødevarer, der medvirke til at bryde dem ned, og de skåner dit fordøjelsessystem fra have til fremstilling af de nødvendige enzymer og gør det muligt at omstille værdifuld energi og ressourcer til andre vigtige funktioner, såsom healing, reparation og afgiftning. En undersøgelse offentliggjort i December 2011 udgave af "International Journal of Cancer" fandt, at kost med højt rå grøntsager ydet betydelig forebyggende ydelser mod kræft i spiserøret.

Bitter Grønne

Forbindelser i bitter greens, så som kallun, cikorie, forbedre fordøjelsen ved at stimulere strømmen af galde, i henhold til akupunktør Chirstopher Hobbs, forfatter til bogen "Naturlig Behandling for Din Lever: Urter og Andre Naturlige Retsmidler for en Sund Lever." Forskere af en undersøgelse offentliggjort i juni 2008 udgaven af "Nutrition Research" fundet, at damp madlavning visse grøntsager, herunder sennep og collard greens, grønkål, sennep greens, broccoli og kål forbedret deres evne til at binde til galde fra 5 til 13 procent, hvilket medfører en øget flow af galde fra leveren og galdeblæren.

Om Forfatteren

Tracey Roizman, DC er en forfatter og taler om naturlige og forebyggende sundhedspleje og en praktiserende kiropraktor. Hun holder også en B. S. i ernæringsmæssig biokemi.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære