Sund Kost >> Kost

Hvad Er Gyldensegl Rod Ekstrakt, Der Bruges Til?

Indfødte Amerikanere indført tidlige nybyggere til goldenseal, en plante, de anvendes som en del af deres traditionelle medicin til behandling af fordøjelsesproblemer, hudproblemer og irriterede øjne. I dag, gyldensegl rod er almindeligt tilgængelig som et supplement. Det har en række anvendelser, og mulige fordele, dels på grund af plantens naturlige anti-bakterielle og immun-stimulerende egenskaber.

Goldenseal

Goldenseal hører til den samme botaniske familie som den fælles buttercup. En flerårig plante, der vokser vildt i mange skovklædte områder af USA, det har en bitter smag rod, der er gullig-brun og meget snoet og rynket. I dag, anlægget har været tæmmet og roden er høstet og behandlet for sine medicinske egenskaber. Goldenseal indeholder en række naturlige stoffer kaldet alkaloider, og to af disse, berberine og hydrastine, er mest sandsynligt, der er ansvarlig for sine sundhedsmæssige fordele, ifølge Memorial Sloan-Kettering Cancer Center.

Handlinger

En af alkaloider i goldenseal, berberine, har naturlige anti-mikrobielle egenskaber, ifølge University of Maryland Medical Center, som siger, at den sammensatte dræber bakterier, der forårsager diarré, svampe, der forårsager gær infektioner, og forskellige parasitter, herunder bændelorm. Universitetet eksperter, der også rapporterer, at berberine i gyldensegl kan beskytte mod potentielt alvorlige E. coli infektioner og kan generelt bidrage til at styrke dit immunforsvar. Berberine angiveligt reducerer feber og fungerer som et mildt beroligende middel, og hydrastine kan medvirke til at reducere blodtrykket.

Bevis

Forskning fra både laboratorie-og kliniske studier, der understøtter brug af gyldensegl rod i bekæmpelse af infektioner. For eksempel, i et klinisk forsøg offentliggjort i "Journal of Infectious Diseases," patienter med E. coli-induceret diarré, der tog berberine fra gyldensegl oplevet en betydelig forbedring af symptomerne sammenlignet med placebo-gruppen. I et laboratorium undersøgelse offentliggjort i "Planta Medica," både en gyldensegl ekstrakt og renset berberine hæmmet vækst af Streptococcus bakterier, der forårsager mundtlige infektioner. Memorial Sloan-Kettering Cancer Center viser også, at berberine fra gyldensegl har anti-cancer egenskaber, i det mindste i laboratoriet, væsentligt at hæmme væksten af kulturperler brystkræft og kræft i hjernen cellerne. Der er imidlertid store kliniske forsøg med forsøgspersoner er nødvendige for at bekræfte, goldenseal er muligt anti-cancer handlinger.

Hvordan Man Bruger

Goldenseal root er tilgængelig fra helsekost butikker som et supplement i tablet, kapsel eller flydende ekstrakt former. Selv om der generelt anses for at være sikker, kan du opleve milde ubehag i maven eller andre tarm-ubehag efter indtagelse af gyldensegl. Hertil kommer, at nogle mennesker kan være allergiske over for plante-og måske udvikle en hud, udslæt eller nældefeber efter indtagelse af gyldensegl rod. Du må ikke tage goldenseal, hvis du har forhøjet blodtryk eller hjerte-kar-lidelse, eller hvis du er gravid eller ammer. Goldenseal kan interagere med visse lægemidler, herunder blodfortyndende medicin, hjerte medicin og visse antibiotika. Diskutere gyldensegl rod med din læge, før du tager det at afgøre, om det er et godt valg for dig.

Om Forfatteren

Else Marie begyndte at skrive professionelt i 1981. Hendes arbejde har optrådt i sundhed, medicinske og videnskabelige publikationer, såsom Endokrinologi og Journal of Cell Biology. Hun har også offentliggjort i hobbyist tilbud som Den Hobstarand Den Bagpiper. Marie er certificeret master gartner og har en Ph. D. i anatomi fra Temple University School of Medicine.

Foto Credits

  • turist blæser næsen i vinteren skov billede af Daria [Brugernavn] fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære