Sund Kost >> Ernæring

At gå Fra Vegetar til Pescatarian

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret December 27, 2018

Mens det er en vegetarisk eller pescatarian kan være sundt, hvis din kost er godt planlagt, kommer fra en vegetarisk kost til en pescatarian kost kan gøre det nemmere at få nogle af de vigtige næringsstoffer. En pescatarian spiser fisk og skaldyr, men følger ellers en vegetarisk kost, hvilket gør dette til en relativt let skifte til at gøre.

Ernæring Fordele

Vegetarisk kost har en tendens til at være lavere kolesterol og mættet fedt og højere i fiber, vitaminer C og E, folat, kalium og magnesium. Men de kan også være for lav i visse næringsstoffer, især hvis de er meget restriktive eller ensformigt. Fisk og skaldyr leverer alle de essentielle aminosyrer og er nogle af de bedste kilder til omega-3 fedtstoffer, EPA og DHA, som kan være svære at få på en vegetarisk kost. Fisk og skaldyr indeholder også vitamin B-12, som vegetabilske fødevarer indeholder ikke, og fede fisk som laks er blandt de få naturlige kilder til vitamin D, som kan være et næringsstof, der er af betydning for vegetarer.

Sundhed

Vegetarisk kost kan hjælpe du sænke dit kolesterol og blodtryk samt din risiko for fedme og hjertesygdomme. Tilføjelse af fisk og omega-3 fedtstoffer, det indeholder, kan hjælpe med at forbedre din hukommelse og begrænse risikoen for kognitiv tilbagegang og hjertesygdomme. Men denne tilføjelse kan let øge din risiko for hjertesygdomme, Type 2 diabetes og fedme i forhold til en vegetarisk kost, selv om du stadig er tilbøjelige til at have mindre risiko for disse betingelser end folk, der spiser kød og fjerkræ, ifølge en artikel offentliggjort i "Indisk Journal of Community Medicine" i 2010.

Kviksølv Overvejelser

Når du tilføjer fisk og skaldyr i din kost, spiser de typer laveste i kviksølv. Disse er sikkert for selv gravide kvinder til at forbruge i mængder på op til 12 ounce per uge, og andre voksne til at forbruge op til endnu en dag. Den sikreste fisk og skaldyr valg inkluderer laks, sardiner, sild, rejer, østers, tilapia, hvilling, kuller, skrubbe, kulmule, muslinger, havkat og ansjoser. Undgå ahi og storøjet tun, haj, tilefish, konge makrel, marlin, sværdfisk og orange savbug, fordi disse er de mest forurenede fisk.

Sunde Tilberedningsmetoder

Du vil få de sundhedsmæssige fordele ved at skifte til en pescatarian kost, hvis du holder dig til de sundeste forberedelse metoder for dine fisk og skaldyr. Bage, krybskytter, broil eller grill din fisk i stedet for stegning dem med tilsat fedtstof. Brug urter, krydderier og citrus juice til din smag fisk, i stedet for salt eller olie.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære