Sund Kost >> Sunde Måltider

Glutenfri Vegetarisk Madlavning

Du kan få protein, fibre, vitaminer og mineraler, du har brug for til at holde sig sund ved at spise en vegetarisk kost, der er baseret på hele fødevarer og er glutenfri. At udelade gluten og animalske produkter fra din madlavning behøver ikke betyde at ofre ernæring og smag. Friske urter og krydderier, som har ernæringsmæssige fordele af deres egne, hjælpe med at holde dine måltider velsmagende. I begyndelsen, du bliver nødt til at betale meget opmærksom på de ingredienser, du bruger, men overarbejde, du vil være madlavning med større lethed.

Glutenfri

Glutenfri madlavning drejer sig om at undgå enhver ingredienser, der indeholder proteinet gluten, som findes i korn, hvede, rug og byg. Dette betyder, at man ikke spiser helst hvedemel eller en almindelig pasta og brød produkter. Sovs, saucer, krydderier, dressinger og marinader ofte indeholder gluten, men glutenfri versioner er tilgængelige. Læs ingredienslisten på alle færdigpakkede fødevarer, du bruger, mens madlavning for at sikre, at de ikke indeholder gluten eller ingredienser, der stammer fra hvede, rug eller byg. Den AMERIKANSKE Food and Drug Administration kræver mad virksomheder til at mærke hvede i produkter, så kig enten "hvede" i parentes efter en ingrediens eller en ansvarsfraskrivelse i slutningen af ingrediens-liste, siger, "Indeholder: Hvede." Men selv hvis maden ikke er kornet, kan det stadig have rug eller byg.

Vegetarisk Madlavning

Er der nogle former for vegetarisme, så du bliver nødt til at vælge ingredienser i overensstemmelse hermed. Lacto-ovo vegetarer spiser mælkeprodukter og æg, men udelukker kød, fisk og fjerkræ. Lacto-vegetarer vælger at spise mejeriprodukter, men ikke æg, mens ovo-vegetarer spiser æg, men ikke mælkeprodukter. En vegansk kost er den strengeste vegetarisk kost, hvor absolut intet dyr-afledte produkter, der forbruges. Du bliver nødt til at ændre lidt de fleste opskrifter til at opfylde vegetar retningslinjer eller brug vegetar-udviklet opskrifter i stedet. Mange bouillon og sovs indeholder animalske produkter, så se til vegetarisk versioner af disse.

Sikre Ingredienser

Det kan synes som om at fjerne gluten og animalske produkter, der efterlader dig med en lille til venstre for at lave mad med, men der er et stort udvalg af smagfulde og farverige ingredienser at vælge imellem. Du kan bruge alle grøntsager, frugter, nødder, bønner, urter, krydderier, de fleste olier og glutenfri korn og mel, såsom brune ris, quinoa, amaranth, tapioka, durra, kartofler, majs og hirse, i henhold til Celiac.com. Afhængigt af typen af vegetarisk kost, du planlægger at følge, kan du også bruge ost, smør, mælk og andre mejeriprodukter, men det er bedst at vælge fedtfattige versioner af disse fødevarer for at undgå overdreven fedt indtag.

Opskrift Ideer

Mange internationale mad opskrifter, brug glutenfri og vegetariske råvarer. Prøv Indiske, Asiatiske, Etiopiske eller Mexicanske opskrifter, for eksempel. Overvej at bruge bønner, så din proteinkilde i stedet for kød. Du kan lave vegetar-chili med glutenfri cornbread, tofu og grillede grøntsager spyd med en side af ris og karry skål herunder kikærter og kartofler. Hvis du er trang nudler, kan du prøve at lave en Asiatisk ris noodle og vegetabilske røre-yngel. Du kan også bruge quinoa i stedet for couscous og pilaf, som typisk indeholder gluten.

Om Forfatteren

Erica Kannall er en registreret diætist og certificeret sundheds/fitness specialist med American College of Sports Medicine. Hun har arbejdet i klinisk ernæring, fællesskab, sundhed, fitness, sundhed, coaching, rådgivning og food service. Hun har en Bachelor of Science i klinisk diætetik og ernæring fra University of Pittsburgh.

Foto Credits

  • Jupiterimages/Photos.com/Getty Billeder
ADVERT

Mest populære