Sund Kost >> Kost

Glucose & Kartofler

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret November 27, 2018

Kartofler er mest nærende med deres skind på, at give dig betydelige mængder af C-vitamin, fibre og kalium. Forlader skind på, kan også reducere effekten af kartofler på dit blod glucose niveauer, da fiber langsommere tømning af mavesækken og dermed mindsker eventuelle efter-måltid stigning i blodsukkerniveauet.

Kulhydrat Indhold

Bagt Russet kartofler består af cirka 21 procent kulhydrater. Hver mellemstore kartofler indeholder 4.6 gram protein, 2 gram fedt og 37 gram kulhydrater, herunder 4 gram fibre. Kun 1,9 gram af kulhydraterne i kartofler kommer fra sukker, herunder 0.6 gram glukose, med en anden 30.2 gram kommer fra stivelse.

Glykæmisk Indeks

Det glykæmiske indeks, der måler effekten af carbohydrat-holdige fødevarer på blod glucose niveauer; fødevarer med et højt glykæmisk indeks ofte medføre store udsving i blodsukker, når du spiser dem. Det glykæmiske indeks for kartofler kan variere meget, lige fra en relativt lav gennemsnitlig score på 50 for kogte hvide kartofler til en høj gennemsnitlig score på 85 til kartoffelmos og bagt Russet kartofler. Den type af kartoffel, fremstillingsmetode og uanset om du efterlade huden på kan alle påvirke det glykæmiske indeks for kartofler.

Minimere Virkningen på Blodets indhold af Glucose

Du kan minimere effekten af kartofler på blodsukkeret ved at parre dem med fødevarer, der indeholder lidt flere kulhydrater, såsom kød, eller dem, der er lav på det glykæmiske indeks, herunder bønner, ærter og de fleste andre grøntsager. Spiser en lille portion kartofler sammen med magert kød og salat, og den samlede effekt på dit blodsukker vil være relativt lav. Men hvis du spiser en stor plade af pommes frites, springe salat og tilføje et udsnit af apple pie, dit måltid, vil sandsynligvis medføre en stor stigning i dit blodsukker.

Overvejelser

For diabetikere, en mellemstor kartoffel er mere end én kulhydrat servering, da 15 gram kulhydrater er en portion. Men i kulhydrat tælle, trække fiber fra den samlede kulhydrater, forlader 33 gram kulhydrater, hvilket gør en mellemstor kartoffel om to portioner kulhydrat. Dette betyder ikke, du kan ikke spise en bagt kartoffel; simpelthen for at begrænse dine andre kilder til kulhydrater i samme måltid for at minimere den samlede effekt af dit måltid på dit blod glucose niveauer.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære