Sund Kost >> Sunde Måltider

Er Ginger en Frugt eller en Grøntsag?

Skrevet af Alandra Greenlee; Opdateret: November 19, 2018

Ingefær er blevet brugt i den Kinesiske og Indiske kulturer siden oldtiden. Sin karakteristiske søde, men krydret smag er meget alsidig, med mange anvendelser, lige fra det Asiatiske køkken med at bage. Derudover, ingefær, rod kan findes i købmandsforretninger i en bred vifte af former-fra syltede, pulveriseret og knust for at kandiseret og tørret. Fordi den del af ingefærplanten, der bruges, er dets rod, klassificering af ingefær som en frugt eller grøntsag er ikke sort og hvid.

Frugt Versus Grøntsager

Den sande definition af et af frugt og grønt kan være mere kompliceret, end du tror. I sin reneste form, en grøntsag, er den spiselige del af planten. Grøntsager er derefter inddelt efter, hvilken del af planten, de er, for eksempel gulerødder, rødder, rodknolde, der er kartofler og broccoli er blomster. Frugt, på den anden side, er den gamle reproduktive organer af en blomstrende plante, som ofte indeholder frø.

Vegetabilsk Af Definition

Fastholdelsen af University of California Davis' definition af en frugt i forhold til en grøntsager, ingefær betragtes som en grøntsag, fordi det er roden af ingefær plante. På trods af dette, ginger er ikke din typiske grøntsager i, at det ikke giver de næringsstoffer, der almindeligvis er forbundet med grøntsager, såsom kalium og vitamin A og C.

Ingefær som Krydderi

Bare fordi ingefær falder ind i den botaniske definition af en grøntsag, betyder ikke, at du kan spise en plade af ingefær og sige, at du har haft dine grøntsager for dagen. På grund af sin lave ernæringsmæssige værdi og høj smag, ingefær almindeligvis anses for en urt eller krydderi i den kulinariske verden. Derudover, behandling af ingefær kan også ændre dets klassificering. For eksempel, sukker-belagte kandiserede ingefær anses for en slik.

Sundhedsmæssige Fordele

Afhængigt af din kosten mål, indeholdende ingefær i din kost kan have ernæringsmæssige fordele. UNC-Lineberger Comprehensive Cancer Center fremhæver bevist effektiviteten af ingefær til at lindre kvalme fra morgen sygdom. På trods af disse positive aspekter, når ingefær anvendes som et kosttilskud, personer, der er gravid eller ammer eller har diabetes, hjertesygdomme eller blødningsforstyrrelser bør konsultere en læge, før du bruger det på grund af sikkerhedsmæssige bekymringer.

Om Forfatteren

Baseret i Pittsburgh Penn., Alandra Greenlee er medstifter af to nystartede. Ved hjælp af sin medicinske grad, hun er dedikeret til spredning af sundhed og viden gennem digital sundhed. Greenlee har specialiseret sig i fitness, ernæring og grundlæggende sundheds-skrivning. Hun har også en Bachelor of Science i mikrobiologi fra Michigan State University.

ADVERT

Mest populære