Sund Kost >> Kost

Får Ernæring Med Ingen Mejeriprodukter, Ingen Gluten og Uden Æg

Skrevet af Aglaee Jacob; Opdateret November 27, 2018

Gluten-holdige korn, mejeriprodukter og æg er til stede på næsten hvert måltid af en standard Amerikansk kost, uanset om det er morgenmadsprodukter med mælk, boller med yoghurt, eller toast med æg til morgenmad, ost og æg sandwich til frokost og pasta, burgere eller pizza til aftensmad. Selv hvis du er følsomme over for proteinet gluten, der findes i de fleste korn, protein-kasein findes i de fleste mejeriprodukter samt æg protein, kan du stadig få alt den næring din krop kræver, for at være sunde.

Gluten-Fri, Mejeriprodukter og Æg-Fri Kost

Selv om at eliminere gluten, mejeriprodukter og æg kan være udfordrende for det første, at der er masser af fødevarer, der er sikker for dig at inkludere som en del af din diæt. At læse etiketter på fødevarer er en god ide, da gluten korn, mejeriprodukter, æg og ingredienser, der stammer fra disse fødevarer, finde deres vej i de fleste forarbejdede fødevarer. Valg af simple ingredienser og tilberede dine egne måltider vil hjælpe dig med at holde bedre styr på din kost. Basere din kost på en bred vifte af friske grøntsager, frugter, squash og knolde, protein fra fjerkræ, fisk, rødt kød, nødder og nøddesmør, og sunde fedtstoffer fra kokos olie, avocado og oliven olie.

Energi og Makronæringsstoffer

En undersøgelse offentliggjort i 2002 i "Journal of the American Nutraceutical Association" viste, at en Stenalder-som kost, som er en gluten-fri, mejeri-fri og forarbejdede fødevarer-fri kost, kan være ernæringsmæssigt tilstrækkelig. En typisk æg-gratis-menu med røget laks og frugt til morgenmad, en salat af grønne grøntsager med nødder og svinekød til frokost, grøntsager, mandler, oksekød og jordbær til middag og frugt og grøntsager til mellemmåltid har en total af 2200 kalorier og tilstrækkelige mængder af protein, kulhydrater og omega-3 fedtsyrer. Fiber indtag blev estimeret til 42.5 gram, hvilket er højere end de 25 til 38 gram, der anbefales til voksne. Hvis du har brug for flere kalorier, skal du bare øge din tjener størrelser.

Mikronæringsstoffer

En kost baseret på knolde, frugter, grøntsager, protein-rige fødevarer og sunde fedtstoffer, der kan give op til syv gange det beløb af vitamin A, som du har brug for dagligt; to til syv gange B-vitaminer; 12 gange vitamin C; to gange, vitamin E, magnesium og zink og 162 procent af dit daglige strygejern. Ud over at få alle de vigtige vitaminer og mineraler, en afbalanceret kost rig på friske produkter, der kan hjælpe dig med at få masser af antioxidanter for at hjælpe med at forhindre sygdom.

Den Særlige Tilfælde af Calcium

Det eneste næringsstof, som er vanskelig at få i den rette mængde med en gluten-fri, mejeriprodukter og æg-fri kost er calcium. Selv grøntsager indeholder en del calcium, kan det være vanskeligt at opfylde dine kostbehov uden mejeriprodukter, medmindre du jævnligt indtager knoglerne af en dåse laks eller sardiner. Hjemmelavet knogle suppen er også en anden god mejeri-fri kilde til calcium, som du kan medtage i din kost. At opretholde din knogle sundhed på trods af en lavere kalciumindtag, omfatter K2-vitamin-rige fødevarer, såsom casein-fri for græs-fodret ghee (afklaret smør), får D-vitamin fra almindeligt sollys; og praksis vægtbærende øvelser. Check med din læge eller ernæringsekspert om calcium kosttilskud, så godt.

Om Forfatteren

Aglaee Jacob er en registreret diætist. Hun har erfaring med at arbejde med mennesker, der har diabetes, hjerte-kar-sygdomme, forhøjet blodtryk og fedme. Jacob har opnået en bachelor of science og master of science, både i ernæring, fra Laval Universitet i Quebec City, Canada.

ADVERT

Mest populære