Sund Kost >> Ernæring

Geriatrisk Ernæringsmæssige Krav

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret December 27, 2018

Efterhånden som folk bliver ældre, deres ernæringsmæssige behov ændrer sig, herunder deres kalorie, vitamin og mineral behov. Dette er på grund af ændringer i kroppen, der opstår naturligt med alderen. Nogle ældre personer har helbredsmæssige problemer, der gør det mere vanskeligt for dem at opfylde deres ernæringsmæssige behov.

Kalorie Behov

Ældre mennesker har behov for færre kalorier. De har tendens til at have mindre muskelmasse, hvilket nedsætter mængden af kalorier er nødvendige for at opretholde deres vægt, fordi fat kræver færre kalorier for at opretholde end muskler. De har også langsommere stofskifte, så det tager dem længere tid at brænde kalorier af, at de indtager gennem deres daglige aktiviteter.

Næringsstof Behov

Næringsstof behov er ens i de ældre til de yngre individer. Dette betyder, at seniorer har brug for at få en lignende mængde af næringsstoffer, mens du indtager færre kalorier, hvis de ikke ønsker at tage på i vægt. Ældre personer er mere tilbøjelige til at være mangelfuld i visse næringsstoffer, og de er nødt til at gøre en indsats for at opfylde ADT for disse næringsstoffer. Målet for 700 til 900 internationale enheder af vitamin A, 2.4 mikrogram vitamin B-12, 75 til 90 mg C-vitamin, 800 internationale enheder af D-vitamin, 21 til 30 gram fibre, 8 og 11 milligram zink, 8 milligram jern, 1.200 mg kalcium, 1.2 gram protein per kilo kropsvægt, og 400 µg folat pr dag. Se natrium og mættet fedt indtag, begrænsning af natrium til under 1.500 milligram per dag og mættet fedt til mindre end 7 procent af den daglige kalorier.

Møde-Og Ernæringsmæssige Krav

Seniorer har brug for at forbruge primært nærende fødevarer og begrænse deres forbrug af slik, fed mad og junk food. De bør spise mindre portioner af mad, og målet er at spise en bred vifte af fødevarer for at gøre det mere sandsynligt, at de får tilstrækkelige mængder af essentielle næringsstoffer. Fordi alles stofskifte er forskellige, er den korrekte portionsstørrelser for seniorer vil afhænge af mængden af kalorier, de har brug for at indtage for at opretholde en sund vægt. Mens forarbejdede fødevarer kan være mere praktisk, seniorer bør stole mere på uforarbejdede fødevarer, som de normalt indeholder flere næringsstoffer og mindre fedt, sukker og natrium.

Overvejelser

Motion, især styrketræning, kan hjælpe med at opbygge og vedligeholde muskelmasse, hvilket gør ældre mennesker er mindre tilbøjelige til at skade og bedre i stand til at tage vare på sig selv. Skader, medicinske tilstande, tand tab og forringelse af evnen til at se, lugte, smage og høre alle kan gøre det sværere for ældre personer at opfylde dyrenes ernæringsmæssige behov. Mange ældre mennesker er også på faste indkomster, hvilket gør det sværere for dem at få råd til at købe sunde fødevarer.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære