Sund Kost >> Sunde Måltider

De Funktioner, Frugter & Grøntsager

Skrevet af Jan Sheehan; Opdateret 07 December, 2018

Regeringens retningslinjer anbefaler, at indtagelse af mindst fem portioner frugt og grøntsager hver dag, men undersøgelser viser, at de fleste Amerikanere ikke at opfylde dette mål. Det er gode råd, at spise masser af råvarer. Frugter og grøntsager har vigtige funktioner, herunder at fremme et godt helbred, giver mæthed og vægt vedligeholdelse og levering af en bred vifte af farver, teksturer og smag. At snuppe et saftigt æble i stedet for en pose chips, når munchies hit vil betale off i en række forskellige måder.

Forebyggelse

Frugt og grøntsager er fyldt med næringsstoffer, som beskytter mod sygdom. MayoClinic.com noter anlægget forbindelser i frugt og grønt mindsker risikoen for hjertesygdomme, mens American Heart Association oplyser, at de hjælper med at kontrollere blodtrykket. Forhøjet blodtryk øger din risiko for at få et hjerteanfald eller slagtilfælde. En kost, der indeholder frugter og grøntsager kan også mindske risikoen for kræft, ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse. Ud over at give væsentlige vitaminer og mineraler, disse vegetabilske fødevarer indeholder fytokemikalier, at forskning viser, kan have sundhedsmæssige fordele, samt et væld af komponenter, der er stadig ved at blive identificeret og testet for deres sundhedsmæssige fordele, noter Iowa State University Extension.

Vægt Kontrol

De fleste frugter og grøntsager er lav i kalorier og højt fiberindhold. Fiber fylder dig op uden at forårsage vægtstigning. Undersøgelser viser, at mennesker, der spiser mere fiber-rige fødevarer, såsom frugt og grøntsager, vejer mindre end dem, der undgår fiber, rapporter American Academy of Nutrition and Dietetics. Plus, fest på frugter og grøntsager, der ikke lader meget plads til opfedning, høj-kalorie retter. En anden måde frugter og grøntsager, der hjælper med at holde dig trim: Fiber-rige fødevarer er fordøjet langsommere end andre fødevarer, som hjælper med at afværge blodsukker dips, der kan føre til tankeløse mellemmåltider og vægtøgning, siger registreret diaetetiker Connie Diekman, direktør for university ernæring ved Washington University i St. Louis.

Række

Diekman anbefales at spise frugter og grøntsager i alle regnbuens farver. Hver plante pigment giver specifikke sundhedsmæssige fordele. Lycopen i tomater, vandmelon og pink grapefrugt, for eksempel, har vist sig at forsvare sig mod prostata-kræft, mens beta-karoten i gulerødder, søde kartofler og græskar fremmer et godt syn og sunde slimhinder.

En anden funktion af frugt og grøntsager, er at give din kost række. "Uden alle de farver, smag og teksturer, at frugter og grøntsager giver, din kost ville blive temmelig kedeligt over tid," Diekman siger. Frugt og grøntsager stimulere dine smagsløg, giver mange forskellige fornemmelser, i din mund og tilføje en byge af farve til dine måltider.

Servering Tips og Forslag

For at få mere frugt og grøntsager i din kost, American Heart Association tyder på at udfordre dig selv til at spise en anden farve hver dag. Gøre mandag en rød dag, når du spiser æbler, tomater og jordbær, for eksempel, og tirsdag en orange dag for gulerødder og søde kartofler. Prøv også at tilføje frugt og grøntsager til fødevarer, du allerede kærlighed, som veggie pynt på pizza og skiver af frugt på toppen af is.

Snige grøntsager i din familie måltider med rist, neddeling eller snitning squash, spinat og gulerødder og tilføje dem til gryderetter og andre retter. Hvis traditionelle grønne smoothies slå dig ud, så prøv at tilføje rå spinat til en mørk-farvet frugt, smoothie, sådan som man gjorde med blåbær, banan, honning og almindelig yoghurt, Diekman antyder. Det vil ikke ændre farven eller smagen af meget, men du vil stadig få en sund dosis af frugt og grønne grøntsager.

Om Forfatteren

Jan Sheehan er en prisbelønnet medicinsk og ernæring forfatter, der trådte journalistik i 1992. Hun er en tidligere redaktør for "Forældre" magasin. Hun har også skrevet ernæring artikler til "Selvstændig", og "Fitness," "Ladies' Home Journal",", "Sundhed" og andre blade. Sheehan har en Bachelor i journalistik fra Purdue University.

ADVERT

Mest populære