Sund Kost >> Ernæring

Funktion af Kulhydrater

Kosten kulhydrater kommer fra korn, frugt, grøntsager, bælgfrugter, nødder, frø og mælk. Du kan også få dem fra forarbejdede fødevarer, der indeholder tilsat sukker eller fra saccharose, eller tabel sukker, i sig selv. Mange af de kulhydrater, du spiser, er fordøjeligt, hvilket betyder at du kan bryde dem ned og absorbere dem i din krop til at tjene en række funktioner. Nogle kulhydrater, på den anden side, er ikke fordøjelig, men de spiller stadig en vigtig rolle i dit helbred.

Energi

Den primære rolle af kulhydrater i din kost – både stivelse og sukker – er at give dig energi. Glucose, en komponent af mange sukker, og den eneste del af stivelse, fungerer som brændsel for hver celle i din krop. Nogle organer, som din hjerne og nyrer, fungere optimalt, når de bruger glukose, snarere end andre kosten næringsstoffer, til at drive deres aktiviteter. Desuden, din lever og dit muskelvæv har mulighed for at lagre glykogen, som er en særlig type af stivelse dig fremstilling af glukose, som du kan mobilisere som en brændstofkilde, når din kulhydrater i kosten er midlertidigt lave.

Protein Sparing

Forbrugende tilstrækkelig kulhydrater kan hjælpe med at sikre, at du opretholde din muskelmasse. Din kan brænde kosten protein som energikilde i en snæver vending, men hvis din samlede kalorier er lav, din krop kan kannibalisere din muskelvæv til at give brændstof til at holde dine fysiologiske processer, der kører problemfrit. Ud over at bevare muskel, der leverer energi til din krop med kulhydrater snarere end protein er et økonomisk valg, som proteinkilder kan være dyrere end hele korn eller frugt og grøntsager.

Biologiske Molekyler

Kulhydrater spiller en afgørende rolle i strukturelle og funktionelle molekyler i hele din krop. For eksempel, de er en bestanddel af blodets celler, der hjælper med at bestemme hvilken blodtype du er. De kan være en vigtig del af enzymer eller andre funktionelle proteiner, og de bidrager også til opbygning af organer og nerve celler. Når assimileret i glykogen, kost-carbs blive en strukturel del af din lever og muskler samt.

Fiber

Kostfibre stammer fra kulhydrater, du er i stand til at fordøje. Ernæringseksperter klassificere fibre, som enten opløselige eller uopløselige. Opløselige fibre kommer fra en række frugter og grøntsager, havre, byg og nogle grøntsager, mens de uopløselige fibre er et produkt af fuldkorn og grøntsager. Selvom du ikke kan udlede næringsstoffer fra det, fiber kan forbedre mange aspekter af dit helbred. Opløselige fibre, som svulmer og bliver klæbende i tilstedeværelse af vand, sænker passage af fødevarer gennem dine tarme og kan hjælpe med at reducere absorption af kolesterol og glucose. Dette hjælper med at regulere blodets indhold af disse næringsstoffer, der bidrager til bedre hjerte-kar og metabolisk sundhed. Uopløselige fibre, i modsætning hertil, hjælper med at fremskynde fødevarer bevæger sig gennem din mave-tarmkanalen. På denne måde, kan det holde dig løbende, og hjælpe med at undgå forstoppelse, og kan derfor reducere din risiko for at få tyktarmskræft.

Om Forfatteren

En forfatter siden 1985, Jan Annigan er offentliggjort i "Plante-Fysiologi," "Proceedings of the National Academy of Sciences," "Journal of Biological Chemistry", og på forskellige hjemmesider. Hun har en sports medicine and human performance certifikat fra University of Washington, samt en Bachelor of Science i dyr videnskaber fra Purdue University.

Foto Credits

  • Stakken af skiver hvedebrød på et hvidt bord. billede af Jaimie Duplass fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære