Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er Fuld af Kalium?

Hver celle i din krop indeholder en lille mængde af kalium, et mineral, der hjælper dig med at gøre adenosin trifosfat, eller ATP, en kilde til brændstof for dine celler. Det spiller også en central rolle i nervesystemets funktion, gør det muligt for muskelsammentrækning og hjælper med at regulere blodtrykket. Kombinere fødevarer rige i kalium for at nå dit anbefalede daglige indtagelse af kalium -- 4,700 mg, ifølge Linus Pauling Institute -- og for at forhindre en kaliummangel.

Bønner og Nødder

Ud over at give gavnlige fibre og protein, bønner og nødder indeholder kalium. En kop dåse hvide bønner giver 1,190 milligram af kalium, og en tilsvarende portion kogte sojabønner tilbyder 970 milligram. Kidney bønner og navy beans hver giver cirka 700 milligram af kalium pr kop, mens en kop kogte linser øger dit indtag af 730 mg. Nå for nødder, som en kalium-pakket snack -- en kop kastanjer giver 830 milligram af kalium, mens en ounce af pistacienødder tilbyder 285 mg.

Grøntsager og Frugt

Grøntsager og frugt giver væsentlige C-vitamin, og mange muligheder, også kommer pakket med kalium. Indarbejde bagte kartofler i din kost -- en enkelt bagt kartoffel har næsten 1,100 milligram af kalium. En kop kogt spinat øger din indtagelse af kalium 840 mg, mens en bagte søde kartofler tilbyder 700 milligram. Alternativt kan du vælge jordskokker som en kilde til kalium; hver 1-kop, der serverer giver 645 milligram. Pisang og bananer også øge din indtagelse af kalium, med en medium vejbred tilbyder 900 milligram af kalium og en mellemstor banan indeholder 420 mg.

Andre Fødevarer

En 6-ounce servering af hellefisk indeholder 900 milligram af kalium, mens tilsvarende portioner af rockfish og laks give 800 og 700 milligram af kalium, hhv. Dåse tomat sauce og tilbyder 800 milligram af kalium pr kop, og en 8-ounce servering af nonfat yoghurt bidrager 580 mg mod din daglige indtagelse af kalium. Øge kalium indholdet af dit bagværk ved at eksperimentere med boghvede mel -- hver kop indeholder 700 milligram af kalium.

Indtagelse Anbefalinger og Måltid Ideer

Bagte kartofler gøre for økonomisk frokoster og middage. Top en bagt kartoffel med en halv kop hver af kidneybønner og kogt spinat for et måltid, der giver 40 procent af dit daglige kalium krav. Læg stykker af grillet laks på toppen af din spinat, salater til en kalium-madpakke, eller tilføje skiver af bagt sød kartoffel til din sandwich og wraps. Start din dag ved at spise yoghurt toppet med skiver af banan og blandede bær.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil, sundhed og bioteknologi, samt fast ejendom, landbrug og clean tech.

Foto Credits

  • Jupiterimages/Photos.com/Getty Billeder
ADVERT

Mest populære