Sund Kost >> Sunde Måltider

Frugter, Der Har Lutein og Zeaxanthin

Skrevet af Sylvie Tremblay, MSc; Opdateret: December 02, 2018

Lutein og zeaxanthin begge hører til den carotenoid, som er kemisk familie-en gruppe af gule, orange og røde pigmenter, der er ansvarlige for visse fødevarer,' farver og tilbyder også sundhedsmæssige fordele. Som de eneste to karotenoider findes i dine øjne, lutein og zeaxanthin spille en vigtig rolle i synet. Disse karotenoider udgør en del af din macula -- den del af nethinden, især rig på celler, der registrerer lys og farve. Du kan få lutein og zeaxanthin fra en bred vifte af fødevarer, herunder flere frugter.

Orange og Røde Frugter

En række af orange og rød - tonet frugter give dig med lutein og zeaxanthin. En kop hindbær giver 283 mikrogram af carotenoider, mens halvdelen af en papaya indeholder 271 mikrogram. Forbruge en kop af rabarber til at øge din lutein og zeaxanthin indtag af 295 mikrogram, eller du kan vælge en 1-cup servering af ferskner og jordbær til at forbruge 193 mikrogram eller 54 mikrogram af carotenoider, hhv. Mango giver også en kilde af lutein og zeaxanthin -- 48 mikrogram per frugt. Røde og orange frugt også indeholder beta-caroten, en type af carotenoid, at kroppen bliver til vitamin A.

Grøn og Lilla Frugter

At indarbejde at vælge grøn, blå og lilla frugt i din kost også øger din lutein og zeaxanthin forbrug. En servering af fem deglet noor datoer indeholder 31 mikrogram lutein og zeaxanthin, mens en servering af fem tørrede svesker giver 62 mikrogram. Spiser en blomme til at forbruge 48 mikrogram lutein og zeaxanthin, eller en Asiatisk pære til at forbruge 138 mikrogram. Lilla bær indeholder også lutein og zeaxanthin -- en kop brombær indeholder 170 mikrogram af carotenoider, og en tilsvarende portion blåbær indeholder 116 mikrogram.

Frugt Juice

Du kan også få din lutein og zeaxanthin ved at drikke juice. En kop dåse usødet orange juice øger dit indtag af lutein og zeaxanthin, som 286 mikrogram, og en kop mandarin juice giver 413 mikrogram af næringsstoffer. Drue og sveske juice indeholder lidt mindre lutein og zeaxanthin, der tilbyder 180 og 102 mikrogram, henholdsvis pr 1-cup, der tjener.

Overvejelser og Serverer Tips

Mens en sund kost indeholder ofte frugt og grøntsager, der giver lutein og zeaxanthin, det AMERIKANSKE Department of Agriculture har ikke sat et anbefalet dagligt indtag af næringsstoffer. For at øge dit indtag af disse karotenoider, skal du blot kombinere lutein og zeaxanthin-rige frugter i usødet frugt smoothies og frugt, salater eller snack på frugt alene.

Selv om frugtsaft kan give lutein og zeaxanthin, bør du prøve at forbruge saft i moderation -- det AMERIKANSKE Department of Agriculture fremmer tidskrævende frugt intakt, da du mister gavnlige fibre i løbet af saftfremstilling. Når du beslutter dig for at forbruge frugt juice, kan du yderligere styrke din lutein og zeaxanthin indtag ved at blande din juice med gulerod, juice -- en halv kop af gulerod juice indeholder en kæmpestor 393 mikrogram zeaxanthin og lutein.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil, sundhed og bioteknologi, samt fast ejendom, landbrug og clean tech.

ADVERT

Mest populære