Sund Kost >> Ernæring

Gør Frugter Tabe Deres Mad Næringsstoffer, Når Frosne?

Skrevet af Lauren Whitney; Opdateret 07 December, 2018

Frysning gør transport nemmere og lægger liflig frugt på menuen i løbet af en sæson. Men den proces, der uundgåeligt ændringer frugt smag, udseende og konsistens. Den gode nyhed er, at frysning ikke reducere den ernæringsmæssige indhold af frisk frugt og kan endda hjælpe med til at bevare nogle vand-opløselige vitaminer. Så længe du vælger frugt uden tilsat sukker, frosne frugt kan være lige så gode som friske indstillinger i din morgenmad smoothie.

Fordele ved Frysning

Når frisk frugt går ind i et hjem, fryseren eller rejser gennem en industriel indefrysning processen, modning og forfald processer langsom dramatisk. Fordi de regionale delikatesser er ikke længere begrænset til en smal vækstsæson, eller et lille område, frugter bliver mere bredt tilgængelige. Forsendelse flash-frosne frugter er også lettere og billigere for avlere og forarbejdningsvirksomheder, at sætte frugt inden for rækkevidde af en større økonomisk rækkevidde. Langt fra reduktion af næringsstof indhold, hurtig nedfrysning kan hjælpe med at bevare ernæring.

Vand-Opløselige Vitaminer

B-kompleks vitaminer, herunder riboflavin, thiamin, niacin og folat, let opløses i vand. Ascorbinsyre, som er bedre kendt som C-vitamin, er også vand-opløselig. Når fødevarer rige på disse vitaminer er kogt eller gennemblødt, er nogle af de fødevarer,' ernæringsmæssige indhold ender i vandet. Vand-opløselige vitaminer også aftage over tid, især under fugtige forhold, så fødevarer, der har en lang tur til din lokale købmand kan have lavere niveauer af B-kompleks vitaminer og C-vitamin, end man kunne forvente. Flash-frysning, en hurtig proces, der hurtigt sænker temperaturen i frisk-plukkede producerer, vedligeholder frugter på deres højeste modenhed. Bevare så meget af disse vandopløselige næringsstoffer som muligt ved at bruge frossen frugt uden optøning det eller reservere væsken fra afrimning frugter.

Antioxidanter

Frysning frugt har ringe indflydelse på sit indhold af antioxidanter. I en undersøgelse offentliggjort i International Journal of Food Ejendomme i 2015, forskere analyseret antioxidant niveauer af 10 små frugter, herunder forskellige typer af kirsebær, jordbær, brombær og røde og grønne druer før og efter et år i fryseren til opbevaring. Efter det år var gået, antioxidant beløb, der opholdt sig de samme eller endnu større for alle de frugter, undtagen for tjørn og jordbær.

Ulemper ved Frysning

Mange frosne frugter beholde de fleste af deres friske smag, men nogle sorter er uundgåeligt miste noget i deres rejse fra mark til fryseren. Frugter med et højt indhold af vand som vandmelon og appelsiner kan blive melede eller frugtkoed, når optøet. Da vandet i dem fryser, iskrystaller punch gennem cellevæggene og drej frugt blød; enhver opskrift, der opfordrer til nye, faste frugter vil ikke fungere så godt med optøet frugt fra fryseren. Nogle frugter kan også miste deres farve, når den er frosset, mørkere eller browning selv om de fortsat er trygt og godt at spise.

Om Forfatteren

Lauren Whitney dækker videnskab, sundhed, fitness, mode, mad og vægttab. Hun har været skrive professionelt siden 2009 og underviser i hatha yoga i et hjemmestudie. Whitney har bachelor ' s grader i engelsk og biologi fra University of New Orleans.

ADVERT

Mest populære